Már a második lemeze érkezik a Labÿrinth-gitáros Olaf Thorsen és a Ring Of Fire-énekes Mark Boals alkotta Shining Blacknek márciusban úgy, hogy még egy közös fotó sem készült róluk.

Shining Black

A Frontiers Music március 18-án jelenteti meg a Shining Black második stúdióalbumát ‘Postcards From The End Of The World’ címmel. A Shining Black dallamos metált játszó zenekar, melynek énekese Mark Boals (Yngwie Malmsteen, Ring Of Fire, Royal Hunt), gitárosa pedig Olaf Thorsen (Labÿrinth, Vision Divine). Az egyszerűen csak ‘Shining Black’ címen 2020-ban kijött debütáló albumukon Thorsen elsőosztályú dalszerzési technikáját kombinálták Boals kiemelkedő énekesi képességeivel. Második albumuk ott folytatja, ahol az első abbahagyta, tíz modern power metal dalt tartalmaz Boals tüdőszaggató énekével és Thorsen villámgyors gitárjátékával. A felállást Oleg Smirnoff billentyűs-zongorista, Nik Mazzucconi basszusgitáros és Matt Peruzzi dobos egészíti ki.

 

 

Thorsen és Boals művészi együttműködésének gyökerei 2014-ig nyúlnak vissza, amikor az olasz progresszívmetál-zenekar, a Labÿrinth azzal a dilemmával szembesült, hogy énekesük, Roberto Tiranti nélkül kell tovább folytatniuk. A csapat meghívta Boalst, hogy csatlakozzon hozzájuk, és elkezdtek új dalokon dolgozni, amelyek a zenekar következő albumán jelentek volna meg. Mark akkori sűrű időbeosztása azonban nem illeszkedett a Labÿrinth stúdiózási menetrendjébe, és végül a közös munka elakadt. Tiranti később újra csatlakozott a bandához, és a 2017-es ‘Architecture Of A God’, valamint a 2021-es ’Welcome To The Absurd Circus’ már ismét vele jelent meg. Annak ellenére, hogy akkor nem tudtak együtt dolgozni, Mark és Olaf kapcsolatban maradtak, és amikor a Frontiers javaslatára alkalom adódott rá, a két művész élt a lehetőséggel, így született meg a Shining Black projekt.

Második albumuk első kislemezdalaként magát a címadót mutatták be.

A ‘Postcards From The End Of The World’ dallistája:

01. Postcards From The End Of The World
02. Higher Than The World
03. We Are Death Angels
04. Summer Solstice Under Delphi’s Sky
05. Like Leaves In November
06. A Hundred Thousand Shades Of Black
07. Faded Pictures Of Me
08. Mirror Of Time
09. Fear And Loathing
10. Time Heals, They Say

Shining Black - Postcards From The End Of The World

Megosztás