Amerikában koncertezik a svéd Ghost a dán Volbeat társaságában, a turné nyitóestéjén rengeteg újdonsággal rukkoltak elő.

Míg Európában, így hazánkban is folyamatosan maradnak el vagy halasztódnak a külföldi bandák koncertjei, addig Amerikában beindult a turnézás. Rögtön itt van egy grandiózus páros, amely beveszi az amerikai városokat, ugyanis co-headliner turnéra indult a Ghost és a Volbeat.

 

 

A svédek mindjárt több újdonsággal is szolgáltak a turné első állomásán. A koncertet a március 11-én megjelenő új album, az ’Impera’ eddig sosem hallott dalával kezdték. A Kaisarion című dal kezdésénél akadt egy kis technikai malőr, mivel a színpadot eltakaró függöny nem hullott le a berobbanáskor, azt utólag rángatták le a technikusok, mint azt a lenti rajongói videóban látni lehet.
A félresikerült intró után debütált a zenekar tagjainak új imidzse is, a The Nameless Ghouls osztag tagjai teljesen új egyenruhát viseltek, a legszembetűnőbb új elem a búvársisak és a katonai kabátra hasonlító vállrész. Tobias Forge énekes 2020-ban a turnézáró mexikói koncerten változott át Cardinal Copiából Papa Emeritus IV karakterré, és ezzel egy új periódus kezdődött a zenekar életében. Úgy látszik ez az átváltozás már túl régen volt, ugyanis emlékeztetőül a koncert első 9 nótájában még Cardinal Copiaként szerepelt az énekes, és csak a Year Zero nóta alatt jelent meg Papa Emeritus IV teljes pompájában. A koncert programjába egy meglepetésnótát is betetettek, elnyomták a Metallica Enter Sandmanjét az este folyamán, akárcsak a ’Black Album’ 30 éves évfordulójára kiadott ’The Metallica Blacklist’-en. Élő dalpremier is volt a bulin, a tavaly ősszel filmzeneként megjelenő Hunter’s Moont Renóban játszották először koncerten. Hogy ezekből a dalokból mik maradnak meg az európai turné műsorában – amelynek május 18-án budapesti állomása is lesz a Papp lászló Budapest Sportarénában – azt még nem tudhatjuk.

 

 

Megosztás