„Feketelistázták” a 30 éve megjelent Metallica-albumot! Több mint 50 művész – többek közt Dave Gahan, Elton John, Miley Cyrus, Imelda May, Corey Taylor és a Volbeat – dolgozta fel kedvenc számát a lemezről.

Metallica

1991. augusztus 12-én jelent meg a Metallica ötödik nagylemeze, amely három évtizeddel később, szeptember 10-én egy gigantikus boxban (14 CD, 6 DVD és 6 LP) újra a rajongók szívéhez nőhet. Persze a díszdoboz mellett elérhető lesz a 2 LP-, 3 CD-, 1 CD- és kazettaváltozat is, amelyeken új hangzással hallgathatjuk meg az Enter Sandman, a The Unforgiven, a Nothing Else Matters, a Wherever I May Roam vagy a Sad But True című dalokat. Az említett díszdobozban benne lesz a 180 grammos dupla LP-n és CD-n az újramaszterelt album, a Sad But True picture disc, három élő LP, 14 CD és hat DVD kiadatlan tartalmakkal (élő felvételek, nyers keverések, demók). Ezen kívül négy turné-pass, kulcstartó, gitárpengető, dalszövegek, valamint egy 120 oldalas keményfedeles könyv lesz a boxban eddig soha nem látott fotókkal és történetekkel azoktól, akik ott voltak a Metallica több mint 300 koncertes egykori turnéján. A Deluxe Box tartalmáról IDE kattintva találhatunk bővebb információkat.

 

 

Ha ez még nem volna elég, a Metallica egy különleges kiadvánnyal is készül a 30 éves évfordulót megünnepelni. 53 művész – akik sokféle műfajt, generációt, kultúrát képviselnek – járult hozzá egy-egy kedvenc feketealbumos dalának egyedi interpretációjával. Íme néhány név az előadók közül: Dave Gahan (Depeche Mode), Elton John, Miley Cyrus, Imelda May, Corey Taylor, a Volbeat, Biffy Clyro, Ghost zenekarok és még sokan mások. A ’The Metallica Blacklist’ nevű kiadvány összes bevételét egyenlő arányban osztják fel a Metallica által alapított ‘All Within My Hands’ alapítvány és az albumon közreműködő művészek által kiválasztott jótékonysági szervezetek között. A ’The Metallica Blacklist’ 4 CD és 7 LP változatokban lesz megvásárolható, a részleteket ITT lehet elolvasni.

Nem maradhat ki a listából a Ross Halfin fotós képeit tartalmazó ‘Metallica: The Black Album In Black & White’ című könyve sem, amely a jól ismert korabeli fotók mellett eddig kiadatlan felvételeket is tartalmaz. Ezekhez a képekhez Ross Halfin, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Jason Newsted és az akkor még a Suicidal Tendencieszel turnézó Robert Trujillo is írt felvezetőt.

Metallica

Metallica

Metallica

Megosztás