Új videóklipet jelentetett meg a Ghost a Life Eternal című dalhoz. A felvételeket a tavaly véget ért ‘Prequelle’ turné utolsó állomásán, a mexikóvárosi Palacio de los Deportesben készítették.

Ghost papa Emeritus IV

Nem a hagyományos értelemben vett koncertfilm, sokkal inkább egy dokumentum jellegű alkotás, melyben a főszereplők az átszellemült rajongók, de azért közben nyomon követhetjük a színpadon Papa Nihil távozását szaxofonszólója után, és Cardinal Copia újjászületését is Papa Emeritus IV-ként.

 

 

Tobias Forge énekes a zenekar első három nagylemezén és azok turnéján mindig „új” Emeritus pápaként (Papa Emeritus) szerepelt, a pápa minden egyes reinkarnációja felváltotta az előzőt. III. Emeritus pápát Copia bíboros (Cardinal Copia) érkezésével nyugdíjazták még a 2018-as ‘Prequelle’ album megjelenése előtt. 2020 márciusában, a fent említett mexikóvárosi Ghost-koncerten a zenekar bemutatta az új karaktert, IV. Emeritus pápát (Papa Emeritus IV), aki a következő LP frontembere lesz.

„A terv az, hogy az új lemez felvételeit januárban elkezdjük – mondta korábban az énekes. – A tényleges felvétel kb. hat hétig fog tartani, utána két-három hét kell a keveréshez és a master elkészítéséhez. Tehát valamikor március környékén be fogjuk fejezni a munkát, de a lemez csak nyár után jelenik meg, és csak akkor, ha biztosak vagyunk abban, hogy turnéra tudunk indulni. Az album megjelenése egybeesik majd a turné kezdetével.”

Papa Emeritus IV karaktere a svéd televízióban lépett először a nyilvánosság elé, a Hellacopters vendégeként énekelte el a Rolling Stones Sympathy For The Devil dalát.

Megosztás