A Tobias Forge vezette Ghost eddigi legambiciózusabb anyaga érkezik márciusban, amelyről a korábban bemutatott Hunter’s Moon után most a Call Me Little Sunshine kislemezdalhoz készült videóklip.

Ghost

Az okkult rock svéd sikercsapata, a Ghost március 11-én adja ki ötödik albumát, az ’Impera’-t, ami a Loma Vista Recordings/Concord gondozásában lát napvilágot. A már korábban filmzeneként debütált Hunter’s Moon után az új stúdióanyag friss kislemezdalához, a Call Me Little Sunshine-hoz készült hivatalos videó, amit az ismert rendező, Matt Mahurin (Skid Row, Bon Jovi, U2, Metallica, Mötley Crüe, Peter Gabriel) készített, és Ruby Modine, az ismert amerikai énekes, táncos és színésznő a főszereplője.
Az ’Impera’ szó szerint több száz évvel előre repíti a Ghostot a 14. századi fekete pestis korszakából, ahonnan a 2018-as ’Prequelle’ album származott. A mostani anyag a Ghost legambiciózusabb, dalszövegeiben legélesebben fogalmazó darabja, az ’Impera’ 12 dalos ciklusa során birodalmak emelkednek fel és buknak el, pénzügyi és spirituális messiásjelöltek űzik szélhámosságaikat, jóslatok hangzanak el, miközben az égbolt megtelik Isten teremtette és ember alkotta égitestekkel. Mindent egybevetve, ez az eddigi legaktuálisabb Ghost-témakör, mely egy hipnotikus és komor színekkel teli dallamvilágba ágyazva teszi az ’Impera’-t olyan hallgatnivalóvá, mely semmi máshoz nem hasonlítható, mégis összetéveszthetetlenül, jellegzetesen ghostos.
Az album már előrendelhető standard CD-n, aranyszínű vinylen (28 oldalas, LP méretű füzettel és borítógrafikás slipmattel), valamint 3000 darabban limitált aranyszínű kazettán is.

 

 

Jelen állás szerint a zenekar eddigi legnagyobb európai turnéjára indul a megjelenés utáni hetekben, aminek május 18-án budapesti állomása is lesz.
Jelen állás szerint…

’Impera’ dallista:

01. Imperium
02. Kaisarion
03. Spillways
04. Call Me Little Sunshine
05. Hunter’s Moon
06. Watcher In The Sky
07. Dominion
08. Twenties
09. Darkness At The Heart Of My Love
10. Griftwood
11. Bite Of Passage
12. Respite On The Spital Fields

Ghost - Impera

Megosztás