Október 21-én jelent meg a Fiúk zenekar ’Ha neked nem’ című EP-je. A fiatal zenészekből álló alternatív popzenekar lemezbemutató koncertjére november 5-én kerül sor az Instantban, vendég a Máklikőr.

FIÚK

A 2018-as alapítású, saját stílusát „földalatti pop”-ként aposztrofáló zenekar indulása óta aktívan koncertezik. 2020-ban bekerültek az NKA Hangfoglaló program támogatott zenekarai közé, majd 2021-ben kiadták az első nagylemezüket, ami a ’Velem egyedül’ címet kapta. A debütáló albumot Lázár Dodi (Esti Kornél) segítségével rögzítették, a produceri munkát Diaz (Wellhello) végezte. A középlemez számai közös koncepció mentén íródtak, a fiatal felnőttkor nehézségeit bontják ki dalról dalra, minden dalnál más-más perspektívából közelítve meg a témát. A dalokhoz készült klipek és szöveges videók egy összefüggő történetet visznek végig, vizuálisan is erősítve a lemez mondanivalóját. Az audiovizuális anyagokon Drakulaoutoftownnal (Ballagó Dániel) dolgoztak együtt, az album közreműködője a hazai modern rap arca, 6363 (aka Gege).

 

 

Az EP lemezbemutató koncertjére november 5-én, az Instantban kerül sor. Természetesen vendégelőadók sora egészíti ki a csapat alapfelállását, a közönséget a Máklikőr fogja bemelegíteni, bővebb információ a esemény Facebook-oldalán, jegyet a TIXA felületén lehet venni az eseményre.

Megosztás