Az elmaradt előadás helyett szinte napra pontosan egy évvel később, 2021. április 15-én lép fel az Instant-Fogas Komplexum színpadán a Mike Gotthard Group.

Mike Gotthard

Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály a magyar fiatal gitárosgeneráció kiemelkedő egyénisége. Számtalan helyen találkozhattunk már nevével, többek között az Ocho Macho zenekar gitárosaként, jazz és fusion zenekarok közreműködőjeként, valamint pop előadók mögött sessionzenészként is.


Zenész családba született Zalalövőn, így korán megismerkedett hangszerével. Kezdetben autodidakta módon kezdte elsajátítani a blues- és rockzene alapjait, majd magántanárai, Zsoldos Báró Zoltán és Mohai Tamás segítettek neki ebben. 2011-ben felvételt nyert a Liszt Fernc Zeneakadémia jazzgitár szakára, ahol Babos Gyula, Horányi Sándor és László Attila kezei alatt formálódott tovább. Gitárjátékában keveredik a blues érzelmessége, a jazz improvizativitása, a rock energiája és a funk ritmikája.

Számtalan hazai produkcióban működött közre és az elmúlt éveket folyamatos turnézással töltötte. 2015-ben az év felfedezettjének választotta a HANOSZ, a magyar hangszeresek országos szövetsége. Első szólóalbuma 2016 őszén jelent meg ’Intellectual Brutality’ címmel, melyen olyan neves muzsikusok szerepeltek, mint Gary Willis, Scott Kinsey, Borlai Gergő, Anton Davidyants, Federico Malaman, Barabás Tamás és Szebényi Dániel.

 

A lemez megjelenése óta több külföldi és hazai jazzfesztiválon megfordult formációival, ahol hatalmas sikereket arattak.

Mike Gotthard Group:

Mike Gotthard – gitár
Szebényi Dániel – billentyű
Gudics Martin – basszusgitár
Gudics Marcell – dob

 

Megosztás