A Marillion egykori frontembere szeptember 25-én érkező új albumát tartja a legjobb alkalomnak arra, hogy abbahagyja zenei pályafutását.

Fish

A ’Weltschmerz’ [Világfájdalom] címet viseli Fish, azaz Derek William Dick tizenegyedik stúdiólemeze, amelyet szólópályafutása utolsó kiadványának szán. „Hálás vagyok a zenéléssel eltöltött időért, rendkívüli, csodálatos és érdekes életet élhettem a zene által. Voltak ugyan szörnyű időszakok, de ha voltál már nyakig szarban, csak akkor tudod igazán értékelni, ha jó dolgok történnek veled. Nem azért nyugdíjazom magam, mert meguntam a zenélést, hanem mert valami egészen mással szeretnék foglalkozni. Most, hogy itt van ez az anyag – amely olyannyira tökéletes lett, amennyire csak lehetséges –, elérkezettnek látom az időt, hogy kiszálljak. Persze tudom, hogy mennyire ellentmondásos lesz, ha tényleg kib.szott nagyot fog szólni a lemez, és egyszer csak követelni kezdik a folytatást.”

 

 

Az albumot beharangozó aktuális kislemez a Garden Of Remembrance, amely egyfajta számvetés, és Fish videóban látható teljes átéléséhez kétség sem férhet.

’Weltschmerz’ dallista:

CD1
01. Grace Of God
02. Man With A Stick
03. Walking On Eggshells
04. This Party’s Over
05. Rose Of Damascus

CD2
06. Garden of Remembrance
07. C Song (The Trondheim Waltz)
08. Little Man What Now?
09. Waverley Steps (End Of The Line)
10. Weltschmerz

Fish - Weltschmerz

Megosztás