„Megpróbáltunk a hallgatóknak különféle dolgokat adni, ellentétben az olyan albumokkal, ahol minden dal egyforma” – mondta Ray Alder énekes a Fates Warning új lemezéről, amiről már a második dal, a Now Comes The Rain is meghallgatható.

Fates Warning

Jim Matheos 2019 közepén kezdte meg a Fates Warning új dalainak írását, mely körülbelül egy éven keresztül tartott. A folyamat során szoros együttműködésben dolgozott Ray Alder énekessel, akivel a végletekig csiszolták a ‘Long Day Good Night’ albumon szereplő tizenhárom dalt. Alder szerint a dalok megkívánták a hosszabb kifejtést (a lemez hossza hetvenkét perc), és sok munkát igényeltek, amíg elérték végleges formájukat. Az albumon vendégként szerepel a turnégitáros, Mike Abdow, aki néhány szólóval járult hozzá a lemezhez, a Porcupine Tree dobosa, Gavin Harrison pedig a When Snow Fallsban tűnik fel. Érdekesség, hogy az Under The Sun csak húros hangszerekkel szólal meg. Az album keverési munkálatait Joe Barresi végezte.

„A különféle zenei stílusok használata megkülönbözteti ezt a lemezt a karrierünk többi darabjától – állítja Ray Alder. – Vannak olyan dalok, melyeket elektronikával fűszereztünk, és amelyeket nyugodt éteri hangulattal töltöttünk meg, valamint találni néhány nagyon lényegretörő groove-ot is, legalábbis a mi mércénkkel. Ezenkívül akadnak egészen súlyos nóták is. Megpróbáltunk a hallgatóknak különféle dolgokat adni, ellentétben az olyan albumokkal, ahol minden dal egyforma.”

A november 6-án érkező lemez tartalmából a Scars után most a Now Comes The Rain került ki a kiadványt gondozó Metal Blade Records YouTube-oldára. A kiadó webes kereskedésében többféle színes vinyl mellett az album CD változata is előrendelhető.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás