Jövő hónap elején érkezik a Fates Warning-énekes Ray Alder második szólóalbuma, ebben májusi zord időben nem is lehetne aktuálisabb a második előzetes címe: Waiting For Some Sun.

Ray Alder

Ray Alder 2019-ben debütált önálló előadóként a ’What The Water Wants’ című lemezével, a ’II’-re keresztelt folytatásra már csak június 9-ig kell várnunk. A dalokat ezúttal is Mike Abdow (Fates Warning) és Tony Hernando (Lords Of Black) gitárosokkal, valamint Craig Anderson (Ignite, Crescent Shield) dobossal közösen írták, a keverést Simone Mularoni (Rhapsody, Michael Romeo, DGM) végezte. Az énekes így mesélt legújabb kislemezdaláról, a Waiting For Some Sunról:
„Egy sötét és életérzésekkel teli, de teljesen más stílusú dalt akartam, valami olyat, ami kitűnik a többi közül. Mike-kal azt beszéltem, hogy a refrén már az elején jelenjen meg, és az ismétlések során teljesedjen ki. Ezt hozta össze, nekem tetszik, hogy az énekdallamnak semmi köze a gitárokhoz, ez egyfajta káosz, aminek van értelme. Legalábbis szerintem.”
Az új album CD-n és vinylen már itthon is előjegyezhető.

 

 

Megosztás