Váratlanul érkezett hír a Fates Warning új lemezéről, amiről egy dal, a Scars már meg is hallgatható. A szóban forgó album állítólag az amerikai proggerek leghosszabb és legepikusabb műve lesz.

Fates Warning

A Fates Warning már több mint 35 éve vezető szerepet tölt be a progresszív metál színtéren. Részt vettek a stílus kialakításában, és az elmúlt közel négy évtizedben mindig stabilan, megingások nélkül szállították a műfaj alapvetéseinek számító lemezeiket. ’Long Day Good Night’ címmel a Metal Blade Records gondozásában lát napvilágot legújabb albumuk november 6-án, mely karrierük leghosszabb és legepikusabb műve lesz. Az első kislemezdal, a Scars máris meghallgatható.

„A különféle zenei stílusok használata megkülönbözteti ezt a lemezt a karrierünk többi darabjától – állítja Ray Alder énekes. – Vannak olyan dalok, melyeket elektronikával fűszereztünk, és amelyeket nyugodt éteri hangulattal töltöttünk meg, valamint találni néhány nagyon lényegretörő groove-ot is, legalábbis a mi mércénkkel. Ezenkívül akadnak egészen súlyos nóták is. Megpróbáltunk a hallgatóknak különféle dolgokat adni, ellentétben az olyan albumokkal, ahol minden dal egyforma.”

A gitáros, Jim Matheos még 2019 közepén kezdte meg a dalok írását, mely körülbelül egy éven keresztül tartott. A folyamat során szorosan együttműködve dolgozott Ray Alder énekessel, akivel a végletekig csiszolták az albumon szereplő tizenhárom dalt. Alder szerint a dalok megkívánták a hosszabb kifejtést (a lemez hossza hetvenkét perc), és sok munkát igényeltek, amíg elérték végleges formájukat. Az albumon vendégként szerepel a turnégitáros, Mike Abdow, aki néhány szólóval járult hozzá a lemezhez, a Porcupine Tree dobosa, Gavin Harrison pedig a When Snow Fallsban tűnik fel. Érdekesség, hogy az Under The Sun csak húros hangszerekkel szólal meg. Az album keverési munkálatait Joe Barresi végezte.

A ’Long Day Good Night’ dallistája az alábbi:

01. The Destination Onward
02. Shuttered World
03. Alone We Walk
04. Now Comes The Rain
05. The Way Home
06. Under The Sun
07. Scars
08. Begin Again
09. When Snow Falls
10. Liar
11. Glass Houses
12. The Longest Shadow Of The Day
13. The Last Song

Fates Warning


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás