Reményt adni ezekben az időkben elengedhetetlen, ezt ébreszti fel az „Örök éjszaka szerzete” az emberekben, melyről az Evergrey új kislemezdala, az Eternal Nocturnal szól.

Evergrey

Február 26-án érkezik a lemezboltokba az ’Escape Of The Phoenix’, amely ugyanolyan magas elvárások elé néz, mint a 2016-os ’The Storm Within’, vagy a 2019-es ’The Atlantic’. A hagyományt folytatják tovább Tom Englundék, akik ezúttal is a zenekar nevéhez hű, melankolikus, kemény, de gondolatébresztő utazásra hívják a hallgatóikat. A lemezen található tizenegy dal megtestesíti azt, amit egy Evergrey-rajongó elvárhat, a ’The Atlantic’ vonalától metálosabb és direktebb művekkel. Tom Englund és csapata ezúttal Jacob Hansen producerrel dolgozott, a kiadvány már korábban megismert borítóját pedig Giannis Nakos tervezte. Egy vendéget is hallhatunk majd a friss anyagon, James LaBrie (Dream Theater) a The Beholder című tételben fog énekelni. A lemezről így mesélt korábban a svéd banda főnöke: „Amikor a főnixmadár feltámadásáról van szó, beindul a fantáziám. Mi van, ha nem is akarja ezt, és nem is akar visszatérni? Az életben is van ilyen, mikor belefáradsz abba, hogy mindig erős légy, és újra meg újra talpra állj. Ez hozta a címválasztást, már elkészültünk az albummal, mikor beugrott.”

 

 

Nagy durranással kezdődik az év – első kislemezük, a Forever Outsider után, amelyet a rajongótábor és sok progmetál fanatikus is lelkesen fogadott –, az Evergrey kiadott egy új kislemezt, és igényes képi anyaggal is megtámogatta az Eternal Nocturnal című dalt. Kellemes meglepetés, hogy a remek videóklipet maga a híres zenei filmrendező, Patric Ullaeus rendezte.

Reményt adni ezekben az időkben életbevágóan fontos, ezt ébreszti fel az „Örök éjszaka szerzete” az emberekben, az eltökéltséget és az ébredő bizakodást. A szolidaritás érzését teremti meg a himnuszszerű refrén, ami elvisz a pozitív belső énedhez.

Megosztás