Nem új keletű a hír, miszerint jövő februárban új albummal jelentkezik az Evergrey, azonban a svéd banda most rántotta le egy fontos közreműködőről a leplet, aki nem más, mint James LaBrie.

Evergrey - LaBrie

Az AFM Recordsnál jelenik meg 2021. február 26-án az Evergrey új albuma, a 2019-es ‘The Atlantic’ folytatása ‘Escape Of The Phoenix’ címmel. A csapat egy dalt, a Forever Outsidert már legurította a lemezről, nemrég pedig azt is elárulták, hogy a The Beholder című dalban nem kisebb név tűnik fel, mint a Dream Theater frontembere, James LaBrie. Tom Englund elmondása szerint a Dream Theater és LaBrie munkássága nagy szerepet játszott karrierjében, a közös munka pedig egy szimpla e-mailnek köszönhetően jött létre. „Egyszerűen írtam egy üzenetet Jamesnek, megosztottam vele a dal ötletét és azt, hogy nagyszerű volna, ha énekelne benne. Nagyon megtetszett neki a nóta, úgyhogy rábólintott.”

 

 

A banda mindennek tetejébe egy jövő őszi európai turnét is bejelentett a szintén új lemezre készülő Witherfall-lal, azonban a körútnak hozzánk közeli állomása egyelőre nincs.

Megosztás