Az egykori Rush-gitáros és bandája összerakta első albumát, mely április 8-án kerül a boltokba. A Liar című dal már meg is jelent róla.  

Envy Of None 2022

Alex Lifeson már tavaly nyáron nyilvánosságra hozott két dalt a friss repertoárból, igaz, akkor még nem volt szó új bandáról. Most viszont bejelentették, hogy az Envy Of None hamarosan kiadja bemutatkozó lemezét a Kscope kiadónál. Tizenegy dalt hallunk nagy stíluskavalkáddal, időnként meglepő csavarokkal. A lemezen a sötét melódiáktól a kortárs popzenén át a kísérleti rock- és szintetizátorzenéig minden hallható lesz. Maga Lifeson is tökéletesen tudatában van, hogy mennyire más ez a zene, mint amit a Rushsal alkotott, mellyel világsikert értek el. Elmondása szerint a vállalkozás akkor kezdett zenekari formát önteni, amikor Maiah Wynne énekesnő csatlakozott hozzájuk. Varázslatos melódiái, a lelket megérintő intenzitása vert igazán lelket a zenébe. „Egy sztár van születőben – összegezte Alex majd így folytatta: – Maiah a múzsámmá vált. Képes volt éteri magasságokba emelni a dallamaival olyan szerzeményeket, mint a Liar vagy a Look Inside. Miután meghallottam a hangját a Never Said I Love You-ban, teljesen felpörögtem, ilyen inspirációt még nem kaptam zenésztől. Amikor azt mondjuk rá, hogy kivételes, akkor az k.rvára úgy is van.”
A lemez záródala, a Western Sunset Neil Peart emlékére íródott, az inspirációt az adta, hogy a gitáros meglátogatta a dobost, amikor az már beteg volt: „Ott álltam Neil házának erkélyén, a naplementét bámultam, és az élményt eltettem az emlékeimbe. Ez a dal tökéletes befejezése a »kötetnek«”.
Az anyag négyféle fizikai formátumban rendelhető: CD-n, fekete és fehér vinylen, illetve “special edition” csomagban. Az utóbbi kék színű vinylt tartalmaz, egy 28 oldalas könyvet a dalszövegekkel és a dalokhoz tartozó fülszövegekkel, valamint 2 CD-t, amelyből a másodikon bónuszdalok vannak, instrumetális verziók és egy remix.

A zenekar felállása:

Alf Annibalini – gitár, billentyűsök, programok
Andy Curran – basszusgitár, basszusszintetizátor, programozás, gitár, vokál
Alex Lifeson – gitár, mandola, bendzsó, programok
Maiah Wynne – ének, vokál, billentyűsök

A Liar című dal az alkotók szerint magán viseli a Depeche Mode, a Nine Inch Nails és a Perfect Circle zenéjének stílusjegyeit egyaránt.

’Envy Of None’ dallista:

01. Never Said I Love You
02. Shadow
03. Look Inside
04. Liar
05. Spy House
06. Dog’s Life
07. Kabul Blues
08. Old Strings
09. Dumb
10. Enemy
11. Western Sunset

Envy Of None Album

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!