A Darran Charles vezette Godsticks új albummal jelentkezik május 26-án. A ’This Is What A Winner Looks Like’-ról kimásolt első kislemez, a Mayhem klipjét az 1839-es chartista lázadás helyszínén forgatták.

Godsticks

2020 februárjában jelent meg a brit progresszívrock-csapat ’Inescapable’ című lemeze, alig egy hónappal a pandémia előtt. A négyesnek már nem volt módja, hogy közönség előtt is bemutassa ezeket a műveket, a szereplés lehetősége csak 2021. szeptemberben adatott meg nekik.
A következő lemez gondolata már ekkor felmerült Darran Charles gitáros fejében, erről így mesélt: „Lehetetlen volt nem észrevenni azt a kreatív cunamit, amit a járvány keltett a zeneiparban. Minden zenekar és még a kutyájuk is új zenét írt és adott ki. Számomra azonban ez volt a legkevésbé kreatív időszak egész életemben.” Az írás iránti vágyat csak a fellépések tudták feléleszteni. Az elektronikus hangzásokkal való kísérletezés és a dalszerzői feladatok leosztása tette lehetővé, hogy a banda együttműködése új szintre lépjen. Ennek lett az eredménye a ’This Is What A Winner Looks Like’ album. A felvételeket a legendás Rockfield stúdióban vették fel, James Loughrey producer vezetésével, a masterelést Maor Appelbaum végezte, a borítót Richard Beeching készítette.

 

 

A zenekar új korszakát a Mayhem kislemez mutatja be, arról, hogy a korongon mi várható még, szintén a gitáros mesélt: „Rábukkantam erre az igazán csúnya, disszonáns akkordra, ami torzítással remekül szólt, és azon gondolkodtam, hogyan lehetne még csúnyábban és kaotikusabban megszólaltatni. A címe is innen ered. De az is foglalkoztatott, hogy Tomnak [Tom Price dobos] fizikai fájdalmat okozzak, ezért kitaláltam egy olyan összetett basszus-dob mintát, ami valószínűleg sérülést fog okozni neki az igénybevétel miatt. A dal élőben hatalmasnak ígérkezik és a klip remélhetőleg hűen visszaadja azt az energiát, amit a színpadon fogunk hozni, amikor turnéra visszük. A hamarosan megjelenő album valószínűleg legsúlyosabb és leglázadóbb számához egy olyan helyszínt választottunk, amely egy hatalom elleni nagyszabású fegyveres lázadás helyszíne volt Nagy-Britanniában. 1839. november 4-én a newporti Westgate Hotelnél John Frost, egy helyi politikus és aktivista 3000 chartista – köztük néhány fegyveres – menetét vezette a dél-walesi város központjába, az összecsapás 14 halálos áldozatot követelt. A Godsticks egyelőre még nem tervez ilyen lázadást.”

A ’This Is What A Winner Looks Like’ megjelenését május 26-ra tűzte ki a Kscope, a hazai lemezboltokban is előrendelhető már digipak CD-n és a vinylen.

’This Is What A Winner Looks Like’ dallista:

01. If I Don’t Take It All
02. Eliminate and Repair
03. This Is My New Normal
04. Devotion Made To Offend
05. Silent Saw
06. Throne
07. Don’t Say A Word To Me
08. Mayhem
09. Lying
10. Wake Up

Godsticks

Megosztás