Meghalt Lee Kerslake, a Uriah Heep és Ozzy Osbourne csapatának egykori dobosa. A zenésznél hat éve diagnosztizáltak rákot, mellyel szemben most veszítette el a küzdelmet.

Lee Kerslake

Hosszú betegség után, 73 éves korában elhunyt Lee Kerslake. Halálának hírét először egykori zenésztársa, Ken Hensley erősítette meg a közösségi médiában. „Nehéz szívvel jelentem be, hogy Lee Kerslake – aki 55 éve a legjobb barátom és a legjobb dobos, akivel valaha játszottam – elvesztette a harcot a rákkal szemben. Nyugalomban halt meg, áldjuk az Urat, azonban szörnyen fog hiányozni. Tudom, hogy sokan imádkoztatok azért, hogy ne szenvedjen, amit köszönök. Most, hogy Lee örök álomba szenderült, feleségét, Sue-t foglaljuk gondolatainkba és imádságainkba, akinek minden támogatásra szüksége van ezekben az időkben.”

 

 

„Lee volt az egyik legkedvesebb ember a földön, egy testvér, egy elképesztő dobos, énekes és dalszerző. Imádta az életet, és nagyon szerették a rajongók, ahogy bárki, aki keresztezte az útját.” – írta a Uriah Heep főnöke, Mick Box a hír hallatán.

Kerslake karrierjének kezdetén a The Gods és a National Head Band zenekarokban játszott, majd 1971-ben csatlakozott a Uriah Heephez, ahol a csapat klasszikus ’Demons And Wizards’ és ’Magician’s Birthday’ albumain dobolt. Később Ozzy Osbourne zenekarában is megfordult, ahol a ’Blizzard Of Oz’ és a ’Diary Of A Madman’ klasszikusokat játszotta fel. Később visszatért a Heepbe, 2007-ben viszont egészségügyi okok miatt kiszállt, 2014-ben pedig prosztatarákot diagnosztizálták nála, mellyel szemben sokáig rendületlenül harcolt.

Az évek során Ozzyékkal összetűzésbe került jogdíjproblémák miatt, ráadásul a fent említett két lemez újrakiadását nem az ő dobsávjaival jelentették meg 2002-ben (pont emiatt), végül azonban elásták a csatabárdot. Tavaly januárban pedig a két klasszikus albumért járó platinalemezeket is megkapta Ozzytól és Sharontól. „39 éve, hogy láttam Lee-t, de örökké élni fog azokon a lemezeken, melyeken velem játszott, a ’Blizzard Of Ozz’-on és a ’Diary of A Madman’-en. Nyugodj békében, Lee Kerslake!” – búcsúzott tőle Ozzy.

 

Megosztás