Generációk gitáros bálványa távozott a mai napon, alulmaradt a rákkal folytatott sokéves küzdelmében, 65 éves volt.

Eddie Van Halen

A Van Halen legendás gitárosát a Santa Monica-i St. John’s kórházban, családja körében érte a halál, amelyet Wolfgang fia ezzel a közleménnyel erősített meg: „Alig hihető, hogy ezt kell írnom, de apám, Edward Lodewijk Van Halen ma reggel elvesztette hosszú és gyötrelmes csatáját a betegséggel szemben. Kívánni se lehetne jobb apát, mint amilyen ő volt, ajándék nekem minden pillanat, amit vele tölthettem a színpadon. Fájó szívvel mondom, hogy talán sose fogom feldolgozni az elvesztését. Annyira szeretlek, apa…”

 

 

Az utóbbi időben sokat lehetett hallani arról, hogy Eddie egészsége ismét aggodalomra ad okot, és folyamatosan Németországba jár gyógykezelésre, a rák átterjedt az agyára és más létfontosságú szerveire is, de igazából az elmúlt három napban romlott rohamosan az állapota.

Tavaly év elején még arról pletykáltak, hogy 1984 óta újra összejöhet a Van Halen klasszikus felállása, de valami miatt nem lett semmi az egészből. Most már tudjuk, hogy miért nem. Marad utána a káprázatos életmű, az utánozhatatlan gitárjáték és 80 millió eladott lemez a nappalikban. Béke poraira…

 

Megosztás