Nem mindenki olyan jó fej, hogy otthonából ingyen szórakoztat minket, mint pl. Alapi István, az Eclipse úgy próbálja a kieső bevételeit pótolni, hogy karanténkoncertet tart a stúdióban az arra előfizető nézők számára. Az első ilyen koncerten volt a Driving One Of Your Cars premierje.

Eclipse

A dalt eredetileg Lisa Miskovsky énekes-dalszerző adta ki, és hatalmas siker volt Svédországban 2001 tavaszán. A zenekar az április elsejei ‘Live From The Quarantine’ koncertjén mutatta be először a dalt, de elkészítették a stúdióverzióját is a nótának.

„Világosan emlékszem arra, amikor először hallottam ezt a dalt! Az autómban voltam (a sors fintora, igaz?) Stockholmban, és ez a dal szólt a rádióból. Le kellett húzódnom, hogy megálljak és hallgassam, mert azt gondoltam, micsoda nagyszerű dallam!” – mondta Erik Mårtensson, az Eclipse énekese. Majd így folytatta: „Valójában tíz évvel azután, hogy először hallottam, már el kellett játszanom a dalt, ami remek érzés volt, és azóta beszéltünk róla, hogy fel kéne venni. Ez egy olyan dal, amit nem tudsz kiverni a fejedből. Az enyémben már majd’ 20 éve bent ragadt! Ahogy elkezdtük variálgatni, nagyon hamar úgy éreztük, hogy ez a »mi dalunk«. Biztos vagyok abban, hogy az Eclipse rajongói, akik esetleg nem hallották az eredeti verziót, könnyen gondolhatják úgy, hogy ez egy Eclipse-szerzemény. És aztán 20 év múlva talán lesz egy új együttes, aki nem tudja kiverni a fejéből ezt a régi Eclipse-dalt, és úgy dönt, hogy feldolgozza. Esküszöm, beülök nekik háttérvokálozni.”

Eclipse

Megosztás