A ’Lost Not Forgotten Archives’ sorozat tizedik kiadványaként jelent meg a ’Falling Into Infinity Demos 1996-1997’, amelyben a Dream Theater negyedik stúdióalbumának – a zenekar által megálmodott – dupla CD-s verzióját hallgathatjuk meg.

Dream Theater 1996

Az Inside Out Music a Dream Theater jelenlegi kiadójaként egy gyűjtői sorozatban adja ki a zenekar régi, korábban az Ytsejam Records által birtokolt archív felvételeit feljavított hangzással és korábban meg nem jelent bónusztartalommal felturbózva.
A ‘Lost Not Forgotten Archives’ széria tizedik kiadványának segítségével egy kétéves periódus dalait ismerhetjük meg, amelyek nagyobb része a ’Falling Into Infinity’ lemezen kapott helyet. 1996 márciusában ült össze a zenekar először – akkor még Mike Portnoy dobossal és Derek Sherinian billentyűssel –, hogy elkezdjenek új dalokon dolgozni, a dalszerzési időszak egészen 1997 februárjáig tartott. Az ekkor született szerzemények egy része vagy teljesen lemaradt, vagy átdolgozva került fel a végleges ’Falling Into Infinity’-re. A külső befolyás érezhető hatással lett az egész albumra, amely így kevésbé lett komplex, a dalok rádióbarát irányba mozdultak el. Az EastWest Records nem engedélyezte a 140 percnyi anyag dupla CD-n történő kiadását, mert szerintük nem kapott volna megfelelő fogadtatást, így jelent meg végül az egylemezes verzió.
Az Inside Out Music a 2 CD-s változatot adta ki feljavított hangzással, az anyag már elérhető a streaming platformokon, a lenti hivatalos lejátszási listán is végighallgatható. Ami a fizikai formátumokat illeti, a kiadó webshopjában beszerezhető dupla digipak CD-n, fekete, ezüst és 500 példányra limitált kék színű tripla vinylen.

 

 

Megosztás