A Leprous-énekes Einar Solberg különleges anyaggal jelentkezik februárban. Egyik szólóestjén zongorán kísérve adta elő a 2015-ös ’The Congregation’ album dalait, a rögzített koncert egy felvétele már elérhető a YouTube-on.

A Leprous-frontember Einar Solberg nyáron megjelent, ‘16‘ című szólóalbuma után újabb saját lemezzel jelentkezik. 2022 elején egy különleges, interneten közvetített előadás során újraértelmezte a negyedik Leprous-album dalait, amelyeket zongorán kísérve adott elő. Az esemény hangfelvétele február 16-án ’The Congregation Acoustic’ címmel jelenik meg, amely az Inside Out Music webshopjában már előrendelhető digipak CD és dupla vinyl verzióban.
Einar így nyilatkozott a koncertalbumról: „Egyszerre vagyok izgatott és kicsit rémült, hogy megjelenhet a ’The Congregation’ élő verziójának nyers és vágatlan felvétele, minden pontosan úgy szól, ahogy a közvetítés során elhangzott. Manapság már minden zenész (magamat is beleértve) hozzászokott ahhoz, hogy utómunkálatokkal kijavítunk pár dolgot, de ezen a lemezen nem csináltunk semmit! Szerintem jó dolog, ha meg mered mutatni önmagad törékenyebb és kevésbé tökéletes oldalát. A ’The Congregation’ album nehezen adaptálható akusztikus változatra, de szerintem meglepően jól sikerült.”
Az anyag első előzetese a The Flood.

 

 

’The Congregation Acoustic’ dallista:

01. The Price
02. Third Law
03. Rewind
04. The Flood
05. Triumphant
06. Within My Fence
07. Red
08. Slave
09. Moon
10. Down
11. Lower

Einar Solberg

Megosztás