Április 7-én, vasárnap ér a Barba Negrába a Mr. Big búcsúturnéja, Eric Martin, Paul Gilbert és Billy Sheehan mellett Nick D’Virgilio lép fel, és talán lesz egy ötödik tagja is a zenekarnak.

Mr. Big

 A programban pedig szerepel a teljes Lean Into It album, Tegnap volt éppen 33 éve, hogy megjelent a Mr. Big nagy áttörését hozó ’Lean Into It’ album, az 1988 óta tartó történet végső lezárását jelentő búcsúturnét erre építi a 3 fősre zsugorodott zenekar. A ‘The Big Finish Tour’ Japánban indult 2023 nyarán, hogy Ázsia többi országa és Amerika után Európát is bejárják a legendás dalokkal. A fellépéseken Eric Martin (ének), Paul Gilbert (gitár, ének), Billy Sheehan (basszusgitár, ének) mellett Nick D’Virgilio (dob, ének) szerepel, a négyes teljes egészében előadja az 1991-es ’Lean Into It’ albumot és persze pályafutásuk többi nagy slágerét.

 

 

Amerikában néhány koncert elmaradt Eric influenzája miatt, később is rendetlenkedett a hangja, így a Whitesnake billentyűs-vokalistáját, Michele Luppit kérte fel, hogy segítse ki. „Az elmúlt pár koncert után, amikor a hangom hol elment, hol visszajött, és azon küzdöttem, hogy egyben tartsam (nem fogok belemenni… kopás, túlterheltség, voodoobaba-átok stb.), támadt egy őrült ötletem, hogy elhozom kedves barátomat és kedvenc énekesemet, Michele Luppit (Whitesnake), hogy csatlakozzon hozzám a színpadon a következő két koncerten, míg visszanyerem az erőmet. Duettezni fogunk a legtöbb számban, nem tudom, hogy fog ez működni, de jobb, mint a többi alternatíva. Michelét akkor ismertem meg, amikor egy híres Mr. Big tribute zenekar énekese volt a 90-es években (jóval azelőtt, hogy a Whitesnake-hez csatlakozott volna billentyűsként és háttérvokalistaként). Néhányszor együtt léptünk fel Olaszországban, Michele nagyszerű énekes és az egyik legmenőbb srác a szakmában. Ha eddig még nem ismerted, imádni fogod!” – osztotta meg Eric a közösségi oldalán. Ki tudja, talán ide is elkíséri őt Whitesnake-es barátja.

A Mr. Big utolsó stúdióalbuma, a ’Defying Gravity’ 2017 júliusában jelent meg, és az utolsó koncertjüket Pat Torpey-vel az angliai Wolverhamptonban adták 2017-ben. A banda eredeti dobosa és társalapítója 2018-ban vesztette el harcát a Parkinson-kórral szemben, így a többiek arra jutottak, ideje lezárni történetüknek ezt a fejezetét. A búcsúturnéra a zenekar barátja, Nick D’Virgilio csatlakozott hozzájuk. „Egy csodálatos dobost találtunk Nick személyében, és neki is fantasztikus hangja van – lelkesedett Sheehan. – Nick hangterjedelme hasonló Patéhez, így képes lesz a finom énekmegoldások előadására is. Ez nagy megkönnyebbülés, mert a Mr. Big mindig is nagy hangsúlyt fektetett az énekharmóniákra.”

A tokiói Budokanban 2 telt házas koncerttel zárták a japán szakaszt, erről videó is készült, melyet remélhetőleg a turné befejezése után akár Blu-rayen is meg lehet majd vásárolni, egyelőre az Alive And Kickin’ előadását tették közzé kedvcsinálónak.

A Livesound bemutatja: ‘The BIG Finish Tour’
Mr. Big koncert
Barba Negra, Budapest, 2024. április 7. vasárnap, 19 óra
Belépő: 14 900 Ft, a koncert napján 16 900 Ft
Jegyek kaphatók a Rock 1-nél, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Mr. Big

Megosztás