Mike Portnoy és a Dream Theater kapcsolata már túlmutat a személyes kapcsolatokon, az egykori kapitányt a ’Lost Not Forgotten Archives’-sorozat produkciós munkálataiba is bevonták, sőt az ő segítségével fogják bővíteni.

Petrucci Portnoy

A Dream Theater az Inside Out Music kiadón keresztül adja ki 2021 júniusa óta a ’Lost Not Forgotten Archives’-sorozatban a hivatalos bootleglemezeit, a szériába az egykori ’Official Bootlegs’-sorozat kiadványai mellett eddig kiadatlan felvételek is bekerültek. Az egykori ötletgazdát, azaz Mike Portnoyt nemrég megkérdezték – bár a beszélgetés fő témája a februárban érkező harmadik Winery Dogs-album volt – az új sorozattal kapcsolatosan.

 

 

„Először is, száz százalékban részt vettem az eredeti kiadásokban, valójában ez az én projektem volt. Én voltam az, aki rendelkezett az archívum felett és összeállította az anyagokat a hozzájuk tartozó fotókkal és történetekkel, 18 CD-t és 4 DVD-t készítettem így. Amikor elkezdték kiadni az új ‘Lost Not Forgotten’-sorozatot, egyáltalán nem vontak bele, ők maguk csinálták az egészet. Több eredeti Ytsejam-bootleget újra kiadtak, amelyeken szerepeltem, de nem vettem részt a grafika készítésében vagy bármi ilyesmiben, és ez bosszantott, mert egykor rengeteg időt töltöttem az eredeti verziókkal. A kísérőszöveg nagyon fontos, hogy az emberek tudják, mi áll a demók, az élő koncertek vagy bármi más mögött.
Amint John Petrucci és én elkezdtünk újra együtt dolgozni, felhoztam neki a témát. »Hol vannak a kísérőszövegeim? Miért nem használjátok őket?« Észrevettem néhány hibát is a lemezeken, amelyeket a közreműködésem nélkül adtak ki, ezután John azt mondta, hogy ránézhetnék, hogy minden tényszerű és helyes legyen. Tudta, hogy én nagyon pontosan tudok mindent ezekkel kapcsolatban, úgyhogy az első öt-hat kiadvány után John elkezdett engem is bevonni, hogy legalább a információk helyesek legyenek. Sajnos, még mindig nem használják az én grafikáimat vagy a kísérőszövegeimet, de ez már az ő dolguk. Miután ilyen szinten bekapcsolódtam, ő és a zenekar menedzsere is megkérdezte, hogy hajlandó lennék-e még néhány dolgot hozzátenni a saját gyűjteményemből, én meg azt mondtam, hogy miért ne! Van egy csomó felvételem, aminek kár lenne fiókban kallódnia, ezeket átadtam nekik. Például most jelent meg, amikor Madison Square Gardenben az Iron Maiden előzenekaraként léptünk fel, és lesz még néhány, ami szintén a saját archívumomból származik. Szóval most már egy kicsit benne vagyok ebben a folyamatban. Nem annyira, mint egykor, de tudok adni nekik néhány új anyagot, amivel bővíthetem a sorozatot.”

Megosztás