Hiányoznak a Dream Theater saját kiadású archív felvételei? Esetleg a Mangini-korszakból is kíváncsi lennél ilyen különleges anyagra? Júniusban érkezik az első ilyen kiadvány, amelynek az ’Images And Words’ album lesz a főszereplője.

A kétszeres Grammy-jelölt, a progresszív metál milliós eladásokkal büszkélkedő legendája különleges együttműködést hozott össze jelenlegi kiadójával, az Inside Out Musickal. A zenekar régi, Ytsejam Records által kiadott archív felvételeit ismét megjelentetik és természetesen új elemek is kerülnek ebbe a különleges gyűjtői sorozatba, amit ‘Lost Not Forgotten Archives’-ra kereszteltek.

 

 

Az Ytsejam Records adott otthont korábban a Dream Theater hivatalos bootleg felvételeinek, amelynek keretében demók, koncert- és stúdióanyagok jelentek meg a csapat termékeny életművéből. A ‘Lost Not Forgotten Archives’ részeként a jövőben a teljes korábbi gyűjtemény ismét kijön CD-n és most először vinyl lemezen és digitális változatban is, de új borítóval és dizájnnal. A zenekar tovább keresgélt az archívumban, hogy kiadatlan felvételeket találjanak a sorozathoz, ezek közül az első a legendás második albumnak, az ’Images And Words’-nek a végigjátszós ősbemutatója, amit Japán legendás arénájában, a Budokanban vettek fel 2017 szeptemberében. Ez annak a bulinak a része, amit idén januárban az interneten közvetített a zenekar. A megjelenést június 25-re időzítette a kiadó, gatefold borítós  2 LP + CD kivitelben lesz elérhető.

’Lost Not Forgotten Archives: Images And Words – Live In Japan 2017’ dallista:

LP 1:

01. Pull Me Under
02. Another Day
03. Take The Time
04. Surrounded

LP 2:

01. Metropolis – Pt. I: The Miracle And The Sleeper
02. Under A Glass Moon
03. Wait For Sleep
04. Learning To Live

CD:

01. Pull Me Under
02. Another Day
03. Take The Time
04. Surrounded
05. Metropolis – Pt. I: The Miracle And The Sleeper
06. Under A Glass Moon
07. Wait For Sleep
08. Learning To Live

Dream Theater

Megosztás