Simon Collins és Kelly Avril Nordstrom, a Sound Of Contact egykori tagjai új zenekart alapítottak eMolecule néven. Debütáló lemezüket az Inside Out Music adja ki, a közel 11 perces első kislemezdaluk már elérhető a világhálón.

Közel egy évtized telt el a Sound Of Contact bemutatkozása óta, a debütáló ’Dimensionaut’ albumon együtt zenélő Simon Collins (dob, ének) és Kelly Avril Nordstrom (gitár) új zenekarral tért vissza. Az eMolecule néven működő formáció első albuma az Inside Out Musicnál jelenik meg február 10-én ’The Architect’ címmel, Simon – aki Phil Collins fia – így mesélt az új projektjéről: „A lemez készítése közben fedeztük fel  Kellyvel a kreatív énünk egy olyan mélyebb részét, amiről nem is tudtuk, hogy létezik. A 18 éve tartó együttműködésünk során most először fordult elő, hogy tökéletesen egymásra hangolódtunk, így a legjelentősebb anyagunk készült el, ez életem eddigi legjobb munkája.”  Kelly így folytatta: „Simon és én már majdnem 20 éve dolgozunk együtt, a személyes kapcsolatunkat jól példázza az albumon hallható közös szerzemények színvonala. Ez az első lemez, amit duóként készítettünk, de a legjobb, aminek valaha is részese voltam. Gitárosként páratlan inspirációt éltem meg, dalszerzőként pedig ez volt a legjobb lehetőség, hogy felfedezzem az élet értelmét.”
A hazai lemezboltokban a ’The Architect’ digipak CD-n és fekete vinyl lemezen lesz kapható, a kiadvány nyitódala az eMolecule, amihez az animációs kisfilmet Wayne Joyner (Dream Theater, L.A. Guns, Devin Townsend, Ayreon) készítette.

 

 

’The Architect’ dallista:

01. eMolecule
02. The Architect
03. Prison Planet
04. Mastermind
05. Dosed
06. The Turn
07. Awaken
08. Beyond Belief
09. The Universal
10. My You
11. Moment Of Truth

eMolecule

Megosztás