A Dragony negyedik albumán visszatér a konceptalbum formátumhoz és egy alternatív valóságot épít fel, melyben Rudolf főherceg nem lesz öngyilkos, helyette a fekete mágia és a démonológia felé fordul. A ‘Viribus Unitis’-t a Gods Of Warral vezetik fel.

Dragony 2020

A ‘Viribus Unitis’ című új albumán a Dragony egy fantasztikus utazásra hív egy alternatív idősíkon át, ahol Ausztria utolsó Habsburg császárainak története egészen más fordulatot vesz varázslatokkal, démonokkal, zombihadseregekkel, és a különféle történelmi karakterek – mint például Harry Houdini bűvész vagy Nikola Tesla tudós – egészen más szerepekben tűnnek fel, mint a valóságos történelmünkben.

 

 

Az első kislemez, a Gods Of War lefekteti a történet alapjait: 1867-et írunk, és Ferenc József osztrák császár kénytelen elfogadni az osztrák-magyar kiegyezés feltételeit, miután vereséget szenvedett az 1866-os porosz-osztrák háborúban. Birodalma sorsa bizonytalan, megkérdőjelezi, hogy császárságának egyáltalán van-e jövője, vagy csak dicsőséges múltja.

„Visszatérünk azokhoz a napokhoz, amikor Ausztriát Ferenc József császár és felesége, Sisi császárné kormányozta. De felejts el mindent, amit eddig hallottál és olvastál! A hazánk története egészen más fordulatot vett. Mi is történt valójában Ausztria utolsó Habsburg-uralkodója, felesége és fiuk, a bajba jutott Rudolf főherceg idején? Tisztázzuk azt a félreértést, hogy Rudolf önkezével vetett véget életének a mayerlingi vadászkastélyban 1889-ben. Dehogyis! Ehelyett, miután édesanyját, Sisit 1898-ban Svájcban meggyilkolták, sötét hatalmakkal került kapcsolatba, amelyek – azon vágyától vezérelve, hogy újra együtt lehessen anyjával – a fekete mágia és a démonológia felé fordították. A történelem pedig halad a maga természetes (!) útján. Nemcsak zombik és cyperpunkok leselkednek rá, összefonódásokat találtunk olyan ismert személyiségek között, akikről soha el se tudnád képzelni…” – vázolták fel a lemez koncepcióját.

A 2007-ben alapított Dragony három stúdiólemez kiadása után a ‘Viribus Unitis’-szel visszatér rockoperai gyökereihez, követve a ‘Legends’ című debütalbum koncepcionális megközelítését. Izgalmas kalandjukhoz, melyet a közelgő nagylemezükhöz rögzítettek, Siegried Samer énekeshez olyan ismert kollégák csatlakoztak, mint Tommy Johansson (Sabaton), Tomas Svedin (Symphony Of Tragedy), Michele Guaitoli (Visions Of Atlantis) és Georg Neuhauser (Serenity) – csak hogy néhányat említsünk. A ‘Viribus Unitis’ keverését és maszterelését Sebastian „Seeb” Levermann (Orden Ogan) végezte a németországi Greenman stúdiójában.

Jelentheti-e a történelem Dragony-féle újraírása a korábban fantazmagóriákba burkolt rejtett igazságok újrafelfedezését vagy talán mindez csak álom volt? Csak a ‘Viribus Unitis’ ad választ minderre! Megjelenik január 15-én a Napalm Recordsnál.

‘Viribus Unitis’ dallista:

01. On The Blue Danube
02. Gods Of War
03. Love You To Death
04. Magic
05. Darkness Within
06. A.E.I.O.U.
07. Viribus Unitis
08. Golden Dawn
09. Made Of Metal (Cyberpunk Joseph)
10. Battle Royale
11. Legends Never Die
12. Haben Sie Wien schon bei Nacht geseh’n?

Dragony - Viribus Unitis

Megosztás