Egy közelmúltbeli interjúban Doogie White felidézte a kilencvenes évek közepét, amikor a Rainbow énekeseként együtt dolgozott Ritchie Blackmore-ral.

Joe Lynn Turner után egy másik egykori Rainbow-énekes is beszélt Ritchie Blackmore-ról. Mikor az összeférhetetlen gitárzseni 1993 végén nem éppen békés körülmények közt távozott a Deep Purple-ből, egy rövid időre feltámasztotta a Rainbow-t, amelybe Doogie White-ot választotta énekesnek.
A frontember egy podcast-interjúban részletezte tapasztalatait az ott töltött időszakról. Ebben elmesélte, hogy például el kellett mennie Blackmore-ral egy videókölcsönzőbe, ahol órákat töltöttek mindenféle pocsék filmek nézésével. Szerinte a gitáros a vérét szívta, és amikor már nem volt szüksége rá, egyszerűen kidobta. Pedig az énekes elmondása szerint kijöttek egymással, a Rainbow legutolsó fellépése előtt Dániában még fociztak is egyet, és White elmondása szerint minden jól ment a színpadon.
Azóta se találkoztak, bár bizonyos jogdíjviták miatt felvette vele a kapcsolatot. Ennek ellenére elismerősen beszélt egykori mentoráról, aki olyan korábban ismeretlen énekeseket karolt fel, mint David Coverdale, Ronnie James Dio vagy Graham Bonnet. Hálás Ritchie Blackmore-nak, hogy megkapta tőle élete nagy lehetőségét, és hogy nagy létszámú közönség előtt léphetett fel vele.

 

 

Megosztás