Miután alcatrazzos kollégái magára hagyták, Graham Bonnet visszahívta régi zenésztársait a Graham Bonnet Bandből, és Don Airey is csatlakozott az új lemez felvételeihez.

Graham Bonnet Band

Graham Bonnet bejelentette, hogy jelenleg egy új stúdióalbumon dolgozik régi zenésztársaival, Beth-Ami Heavenstone basszusgitárossal, Conrado Pesinato gitárossal és Mark Zonder dobossal, akikkel ebben a formában a 2016-os ‘The Book’ című lemez óta nem játszottak együtt. Az alapcsapat mellett néhány különleges vendég is hozzájárul tehetségével az albumhoz, köztük a legendás billentyűs, Don Airey (Deep Purple, Rainbow), akivel Bonnet a ‘Down To Earth’ albumon szerepelt együtt. A további vendégek neve is kiderül a következő hetekben.

 

 

„Az első két albumhoz hasonlóan ez is karrierem különböző korszakait fogja tükrözni, de egy modern csavarral. Ezen kívül van néhány nagynevű vendégünk, köztük Don Airey és mások, akiket csak később jelentek be. Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét egy albumon játszhatok Donnal. Amellett, hogy régi barátom és egykori zenésztársam, ő az egyik leghihetetlenebb zenész, akivel valaha is volt szerencsém együtt játszani, ő egy »igazi« billentyűs… egy klasszikus képzettségű zongorista. Örülök annak is, hogy a Graham Bonnet Band eredeti tagjaival játszhatok újra: Beth-Ami Heavenstone-nal, aki állandó partnerem (a színpadon és a színpadon kívül) 2012-es találkozásunk óta, Conrado Pesinato gitárossal, aki veleszületett zenei tehetségével kihozta belőlem a legjobbat dalszerzés terén és az ikonikus dobossal, Mark Zonderrel (Fates Warning, Warlord)” – lelkesedett Bonnet.

Az album várhatóan 2021 nyarán jelenik meg. Graham Bonnet egy igazi hard rock legenda, a Rainbow, az MSG, az Alcatrazz és az Impellitteri együttesek bizonyítják, hogy generációjának egyik legkiválóbb rockénekese. A készülő album a remek fogadtatásban részesült és a kritikusok által is dicsért ‘The Book’, valamint a ‘Meanwhile, Back In The Garage’ után a Graham Bonnet Band harmadik kiadványa lesz a Frontiers Musicnál.

A visszarendeződés azért is meglepő, mert Conrado Pesinato gitáros igen keserű szájízzel vette tudomásul menesztését annak idején. Ám kibékülésüket Bonnet egy Szilveszterkor megosztott fotóval is igazolta.

Graham Bonnet

Megosztás