A Silver Lining Music gondozásában augusztus 28-án különleges kiadvánnyal lepi meg rajongóit a Dokken (’The Lost Songs: 1978-1981′), amelynek első kislemezes dala, a Step Into The Light most meg is hallgatható.

Dokken

A Dokken nem volt mindig többszörös platinalemezes zenekar és volt időszak, amikor nem töltöttek meg stadionokat. Volt egy kezdeti időszak. Ezeket a sztárság felé tett merész első lépéseket ünneplik meg a ’The Lost Songs: 1978-1981’ címmel augusztusban megjelenő albummal.

 

 

A kiadványhoz a neves amerikai művész, Tokyo Hiro (Motörhead, Mötley Crüe) készített látványos borítót, amellyel a fiatal, de nagyra törő Don Dokken szárnyalását próbálta szimbolizálni, ahogy elindul egy utazásra, amely Dél-Kaliforniában és Észak-Németországban kezdődött. Ez az utazás a bizonyítéka Don Dokken félelmetes erőfeszítéseinek és kitartásának az említett néhány évben, amikor olyan dalok születtek, mint a Felony, amely egy hagyományosabb rocknóta, vagy a Day After Day, amely egy rádióbarát ballada.

A ’The Lost Songs: 1978-1981’ nemcsak megosztja ezt a varázslatot a rajongókkal, hanem megadja számukra a Dokken-kollekció utolsó, létfontosságú és tagadhatatlanul (eddig) hiányzó darabját.

Egy évvel ezelőtt Dokken a WSOU rádióállomáson a következőket mondta a dalgyűjteményről: „Ez egy szórakoztató anyag, amely tartalmazza a ’70-es években felvett dalokat, amikor még kistacskó voltam a 20-as éveim elején. 12 dalom van, amelyeket még nem adtam ki – magyarázta. – Szóval bemegyünk és remaszterizáljuk ezeket, és kiadom ezt a lemezt, talán úgy fogom nevezni: ’Dokken: The Early Days’ vagy ’Dokken: The Lost Tapes’, vagy valami ilyesmi.”

„Csak egy baleset volt – folytatta. – Takarítottam a szekrényem, és találtam egy csomó szalagot ’77-től ’79-ig. És azt kérdeztem: »Mi a fenék ezek?« Kiderült, hogy ezeket a demókat a korai 70-es években csináltam, mielőtt még lemezszerződésünk lett volna. Ez egy nagyon szórakoztató felvétel. Nagyon fiatal voltam, mindössze 23 éves. Hallgatom és kacagok, olyan, mintha hélium lenne a hangomban. Úgy hangzik, mint Mickey Mouse.”

A ’The Lost Songs: 1978-1981’ dallistája:

01. Step Into the Light
02. We’re Going Wrong
03. Day After Day
04. Rainbows
05. Felony
06. No Answer
07. Back In The Streets
08. Hit And Run
09. Broken Heart
10. Liar
11. Prisoner

Az albumon a következő zenészek játszanak:

Don Dokken – ének, gitár
Jon Levin – gitár
BJ Zampa – dobok
Juan Croucier – basszus
Greg Leon – gitár
Gary Holland – dobok
Mick Brown – dobok
George Lynch –gitár
Allen Rustee – basszus
Bill Lordan – dobok
Greg Pecka – dobok

Dokken - The Lost Songs 1978-1981

 

Megosztás