Július 1-én érkezik a lemezboltokba a Sons Of Apollo és a Black Country Communion billentyűsének ’Vortex’ című albuma. Első kislemeznek a címadó dalt választotta, amelyben közreműködik a gitárvirtuóz Steve Stevens (Billy Idol, Vince Neil).

Derek Sherinian a pandémia alatt készítette el ’Vortex’ című albumát. A 2020-as ’The Phoenix’ után most is szerzőtársa, producere és dobosa Simon Phillips, de a lemezen olyan nagyszerű gitárosok játékát is hallhatjuk, mint Steve Stevens, Joe Bonamassa, Steve Lukather, Zakk Wylde, Ron „Bumblefoot” Thal, Michael Schenker, Mike Stern és Nuno Bettencourt. Basszusgitáros fronton is erős a felállás, hiszen Jeff Berlin, Tony Franklin, Ernest Tibbs, Jimmy Johnson és Ric Fierabracci játszik a korongon. Derek a ’Vortex’-ről így mesélt: „A ’Vortex’ a ’The Phoenix’ folytatása, azonban úgy érzem, hogy a dalok erősebbek ezen az új albumon. Úgy jellemezném, mint egy hetvenes évekbeli fúziós lemezt, csak újabb, súlyosabb, modernebb hangzással”.
A The Vortex című dal a felvezető, amelyben Derek Sherinian és Simon Phillips mellett Steve Stevens gitáros vendégszerepel. Az Inside Out Music webshopjában elindult az előrendelés digipak CD és fehér vinyl formátumokban.

 

 

Megosztás