Már megint felröppent a pletyka arról, hogy a Deep Purple egy végső nagy újraegyesülést tervez Ritchie Blackmore-ral, egy ilyen búcsúturnéval zárnák le pályafutásukat, Roger Glover azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

Roger Glover

Ismét felmerült pletykaszinten, hogy a Deep Purple, mielőtt végleg leengedi a függönyt, ismét együtt lép színpadra Ritchie Blackmore-ral. Roger Glover basszusgitáros azonban gyorsan cáfolta az álhírt: „Ennek semmi esélye, biztos, hogy nem tőlünk indult el ez a pletyka. Mi a búbánatért tennénk ilyet? Oké, Ritchie valaha közénk tartozott és szerves részét alkotta a Deep Purple-nek és ezért maximális tisztelet jár neki. De lássuk be, ez visszalépés lenne, mi pedig előre megyünk, nem hátra!”

A 77 éves muzsikust az esetleges búcsúkoncertről is kérdezték és arról is, ha lesz ilyen, meghívják-e a korábbi tagokat. Glover így válaszolt: „Nem hiszem, hogy ez jó ötlet lenne, sosem szerettem az efféle megmozdulásokat. Már a felvetés sem jó, hogy jelentsük be, ekkor és ekkor lesz a búcsúkoncert. Hol és mikor? Kezdjünk el rajta görcsölni? Számomra az lenne az ideális befejezés, hogy addig nyomjuk, amíg bírjuk, minden bejelentés nélkül. Bevett gyakorlata a pénzszerzésnek, hogy valaki bejelenti, ez az utolsó buli, az emberek meg rohannak jegyet venni. Ez rossz ötlet, inkább játszom, amíg van rá lehetőségem, aztán egyszer valamelyikünk feldobja a bakancsot vagy megbetegszik. Inkább így és ekkor lesz vége.”

A Deep Purple aktuális turnéja keretében július 16-án lép fel Budapesten, a Papp László Sportarénában.

Megosztás