Épphogy csak megjelent karácsonyi EP-jük, melyről három számot is megosztottak a YouTube-on, lendületből máris itt a folytatás, a jövőre megjelenő új nagylemez első dala. A kicsit mondóka jellegű szerzeményt hallgatva elgondolkodtunk…

Blackmore’s Night

Az earMUSIC nem tétlenkedik, a december 4-én megjelent négyszámos karácsonyi EP, a ‘Here We Come A-Caroling’ után 2021. március 12-én megjelenteti a Blackmore’s Night tizenegyedik stúdióalbumát, a ‘Nature’s Light’-ot, amelyről máris legördült az első kislemezdal, a Once Upon December.

 

 

A legendás gitárikon, Ritchie Blackmore és felesége, Candice Night által 1997-ben alapított együttes új nagylemezt készített, melynek borítója is egy gyermekrajznak tűnik (talán éppen valamelyik gyermekük, Autumn vagy Rory rajzolta), és az első dal mondókaszerű szövege és dallama is azt sugallja, mintha gyereklemez készült volna. Ám Candice Night cáfolta ezt: „A ‘Nature’s Light’ története a természetről szól, aki egy igazi királynő, valamint a mindennapi csodák egyszerűségéről és varázsáról, melyek közvetlenül a szemed előtt zajlanak – mondta az énekesnő. – Ha megrekedtnek vagy elnyomottnak érzed magad a környezetedben, fontos, hogy tarts egy kis szünetet a hétköznapokban, és menj oda, ahová a szíved vezet. Amitől feltöltődsz és friss, megújult energiával kezdheted újra. Egyesek számára ez az óceán, van, akinek az erdő, és van, aki szereti érezni a napot az arcán. A zenénk is menekülés a modern kor stressze és nyomása elől. Utazás vissza az időbe egy egyszerűbb, varázslatos időbe, ahol a zene belép a szívedbe és a lelkedbe.”

A ‘Nature’s Light’ digipak CD-n, gatefold borítójú sárga vagy fekete LP-n, valamint digitális formában is kiadásra kerül, továbbá egy erősen korlátozott példányszámú 2 CD-s keményfedeles mediabook kiadvány is napvilágot lát, bónusz CD-jén a Blackmore’s Night korábbi remekműveinek válogatásával.

‘Nature’s Light’ dallista:

01. Once Upon December
02. Four Winds
03. Feather In The Wind
04. Darker Shade Of Black (instrumental)
05. The Twisted Oak
06. Nature’s Light
07. Der Letzte Musketier (instrumental)
08. Wish You Were Here (2021)
09. Going To The Faire
10. Second Element

Blackmore’s Night -Nature's Light

Megosztás