Magyar idő szerint január 9-én szombaton, hajnali 3-kor kezdődik ’A Bowie Celebration: Just For One Day!’ címmel egy online koncert, melyen neves zenészek sora lép fel.

David Bowie celebration

David Bowie hetvennegyedik születésnapjára (keleti parti idő szerint január 8-án este hatkor kezdődik) – és szinte pontosan halálának ötödik évfordulójára – időzítették a nagyszabású online közvetítést. A rendezvény producere az a Mike Garson, aki Bowie-nak a leghosszabb ideig volt zenésztársa, zongoristája, tucatnyi Bowie-lemezen és ezernyi koncerten játszott Bowie oldalán. Stacey Sher és Kerry Brown segített neki összehozni azt a zenészgárdát, akik a Rolling Live Studiosban tisztelegnek majd az ikon előtt.

 

 

Az eddig bejelentett lista így fest: Trent Reznor (Nine Inch Nails), Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), Gary Oldman (színész), Gavin Rossdale (Bush), Perry Farrell (Jane’s Addiciton), Joe Elliott (Def Leppard), Macy Gray, Ian Astbury (The Cult), Lzzy Hale (Halestrom), Gail Ann Dorsey (David Bowie, Lenny Kravitz), Bernard Fowler (The Rolling Stones), Corey Glover (Living Color), Lena Hall és Judith Hill. A fellépők között lesz a Ground Control nevű szupergroup is, amely kizárólag erre az eseményre áll össze, történetük során másodszor. A Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Taylor Hawkins (Foo Fighters), Dave Navarro (Jane’s Addiciton) és Chris Chaney felállású négyes legutóbb decemberben zenélt együtt, amikor az Museum Of Pop Culture Founders díjjal tüntették ki az Alice In Chainst. Erről az eseményről egy videót is megnézhetünk, amin a Man In The Box című nótát adja elő az említett csapat.

Az ’A Bowie Celebration: Just For One Day!’ eseményre jegyváltás szükséges, a 25 dolláros belépőjegy mellett mindenféle pólót, könyvet és egyéb termékeket is megvehetünk. A bevétel egy részét a Save The Children, egy tevékenységét a gyermekek védelmének szentelő humanitárius szervezet kapja, amelynek munkájában Bowie is aktívan részt vett élete során.

Az eseményre tekintettel a Duran Duran bejelentette Bowie Five Years című dalának feldolgozását, amely 1972-es klasszikus albumának, a ‘The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars’-nak a nyitó tétele. A feldolgozás január 8-tól érhető el a digitális szolgáltatóknál.

Megosztás