A november 19-én érkező stúdióanyag újabb előzetese tisztelgés olyan néhai nagy zenésztársak előtt, mint David Bowie, Johnny Cash, Tom Petty, Prince és Glenn Frey, de balladára ne számítson senki, olyat a banda még nem írt az 1979-es megalakulás óta.

A thrash mesterei hét év után – és Tom Hunting dobos gyógykezelése miatt kis késedelemmel – jelentkeznek tizenegyedik stúdióalbumukkal, a ’Persona Non Grata’-val, amely november 19-én jelenik meg a Nuclear Blastnál. A The Beatings Will Continue (Until Morale Improves) és a Clickbait után a zenekar már a harmadik kislemezdalt tette közzé The Years Of Death And Dying címmel, amelyhez szöveges videó készült.
Tom Hunting így kommentálta az új dalt: “A The Years Of Death And Dying egy versnek indult, amelynek témája a megszemélyesített halál, aki mindig kutatja a gyenge pontokat és a lehetőséget, hogy az embereket elvihesse, ez egy kaszás történet. Legendákat veszítettünk el: David Bowie, Johnny Cash, Tom Petty, Prince, Glenn Frey, a lista még hosszan folytatható. Aztán elkezdtük elveszíteni családtagjainkat és barátainkat a saját kis világunkban.
Először a cím jött, aztán a vers – amiből később a dal lett –, majd megosztottam a szöveget Garyvel [Gary Holt gitáros], aki ihletet adott a befejezéshez, és a többieknek nagyon tetszett a végeredmény. A dal elég hosszú, újabb és újabb nagy név került elő, ahogy Zet [Steve “Zetro” Souza énekes] énekelte, így addig folytattam az írást, amíg már kereknek nem éreztem. Reméljük, hogy méltó tisztelgés ez nagyjaink előtt.”
A digitális platformok presave-linkjei már elérhetők, az európai vásárlók 14 féle fizikai formátumból választhatnak az Exodus webshopjában, nem beleszámolva egy pólót, amelyen a felirat büszkén hirdeti, hogy: „Eleven Albums And Still No Ballad!”.

 

 

 

Megosztás