David Bowie harmadik albuma, a ’Man Who Sold The World’ is lassan eléri a fél évszázados születésnapot, így törvényszerű, hogy újra kiadják felújítva, ám ezúttal eredeti címen.

David Bowie - Metrobolist

Kalandos életű ez a mű, mert eredetileg ’Metrobolist’ címmel jelent volna meg David Bowie harmadik lemeze, az utolsó pillanatban változtatták meg azt a ma ismertre. Először csak az amerikai piacra került, fél évvel később adták ki világszerte, ám nem a rajzos borítóval, mint eredetileg, hanem azzal a fényképpel, melyen Bowie egy női ruhában pózol. Ez volt a az első album, melyen Bowie Mick Ronson gitárossal együtt dolgozott.

 

 

Bowie The Man Who Sold The World

Az album most az eredeti címmel és a Mike Weller által rajzolt borítóval jelenik meg újra, Tony Visconti, Bowie egykori producere újrakeverte egy kivételével az összes dalt – az After All a 2015-ös formájában jelenik meg. A dupla borító belsejében látható az a képsorozat, melyből kiválasztották az európai borító fényképét, nem kevés félreértést okozva. Az ágy előtt heverő kártyák egy spirituális szeánsz utózengéi, a fényképet a híres fotográfus, a 2012-ben elhunyt Keith McMillan alkotta.

„Mike Weller egy nagyon durva rajzot alkotott, néhány személyes dolgot elhelyezve rajta. Például a háttérben az épület az a kórház, ahol a féltestvérem valamikor dolgozott. Számomra egy csomó személyes kötődést mutat ez a rajz.” – nyilatkozta Bowie még 2000-ben a tasakról.

November 6-án a lemez a szokásos formákban – LP különböző színekben, CD, digitális megjelenés – lesz elérhető, a fehér és aranyszínű LP-k korlátozott, számozott példányszámban készülnek, az értékesítés sorrendje nem követi a számozást.

Hogy a rajongók addig se maradjanak Bowie-lemez nélkül, szeptember 18-án a ’Young Americans’ albumot is megvehetik aranyszínű LP-n, melyet a megjelenés negyvenötödik évfordulójára időzítettek.

A ’Metrobolist’ lemez dallistája:

01. The Width Of A Circle
02. Black Country Rock
03. After All
04. Running Gun Blues
05. Saviour Machine
06. She Shook Me Cold
07. The Man Who Sold the World
08. The Supermen

Megosztás