David Bowie harmadik albuma, a ’Man Who Sold The World’ is lassan eléri a fél évszázados születésnapot, így törvényszerű, hogy újra kiadják felújítva, ám ezúttal eredeti címen.

David Bowie - Metrobolist

Kalandos életű ez a mű, mert eredetileg ’Metrobolist’ címmel jelent volna meg David Bowie harmadik lemeze, az utolsó pillanatban változtatták meg azt a ma ismertre. Először csak az amerikai piacra került, fél évvel később adták ki világszerte, ám nem a rajzos borítóval, mint eredetileg, hanem azzal a fényképpel, melyen Bowie egy női ruhában pózol. Ez volt a az első album, melyen Bowie Mick Ronson gitárossal együtt dolgozott.

Bowie The Man Who Sold The World

Az album most az eredeti címmel és a Mike Weller által rajzolt borítóval jelenik meg újra, Tony Visconti, Bowie egykori producere újrakeverte egy kivételével az összes dalt – az After All a 2015-ös formájában jelenik meg. A dupla borító belsejében látható az a képsorozat, melyből kiválasztották az európai borító fényképét, nem kevés félreértést okozva. Az ágy előtt heverő kártyák egy spirituális szeánsz utózengéi, a fényképet a híres fotográfus, a 2012-ben elhunyt Keith McMillan alkotta.

„Mike Weller egy nagyon durva rajzot alkotott, néhány személyes dolgot elhelyezve rajta. Például a háttérben az épület az a kórház, ahol a féltestvérem valamikor dolgozott. Számomra egy csomó személyes kötődést mutat ez a rajz.” – nyilatkozta Bowie még 2000-ben a tasakról.

November 6-án a lemez a szokásos formákban – LP különböző színekben, CD, digitális megjelenés – lesz elérhető, a fehér és aranyszínű LP-k korlátozott, számozott példányszámban készülnek, az értékesítés sorrendje nem követi a számozást.

Hogy a rajongók addig se maradjanak Bowie-lemez nélkül, szeptember 18-án a ’Young Americans’ albumot is megvehetik aranyszínű LP-n, melyet a megjelenés negyvenötödik évfordulójára időzítettek.

A ’Metrobolist’ lemez dallistája:

01. The Width Of A Circle
02. Black Country Rock
03. After All
04. Running Gun Blues
05. Saviour Machine
06. She Shook Me Cold
07. The Man Who Sold the World
08. The Supermen


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás