A Europe gitárosa, John Norum, akinek nemrég jelent meg ‘Gone To Stay’ című szólólemeze, egy interjúban azt mondta, reméli, hogy a Europe visszatér a klasszikus hangzáshoz és stílushoz a következő stúdióalbumán.

Europe 2022

John Norumnak október 28-án jelent meg nyolcadik szólóalbuma (a koncertlemezzel együtt kilencedik) a Gain Records gondozásában, egy ezzel kapcsolatos interjúban ejtett el egy megjegyzést a Europe készülő új nagylemezéről: „Már írjuk az új dalokat, mert jövő májusban stúdióba vonulunk. Azt mondtam a srácoknak, hogy kipróbáltunk mindent, kísérleteztünk különböző stílusokkal… csináltunk metált, csináltunk grunge-ot… próbálkoztunk mindenféle hangolással, amit csak el tudsz képzelni… itt az ideje visszatérni a klasszikus stílusunkhoz és felvenni egy dallamos hard rock albumot, ahogyan azt a régi időkben tettük. Úgy gondolom, hogy be kellene zárnunk a kört és egy olyan albumot kellene készítenünk, mint a 80-as évek közepén. Abban reménykedem, hogy ez sikerülni fog.”


John Norum ‘Gone To Stay’ albumán közreműködnek Fredrik Bergenstråhle basszusgitáros, Peer Stappe dobos, valamint vendégként Fredrik Åkesson (Opeth) és Staffan Astner gitárosok, Åge Sten Nilsen (Wig Wam) és Kelly Keeling (ex-Blue Murder, ex-MSG) énekesek, Mic Michaeli (Europe), Joakim Svalberg (Opeth) és Mats Schubert (Bo Kasper’s Orchestra) billentyűsök, továbbá a Stockholm Philharmonica Orchestra. Az új dalok mellett szerepel a lemezen ‘Face The Truth’ című nagy sikerű albumának címadó dala új köntösben, valamint egy David Bowie-feldolgozás, a Lady Grinning Soul.

‘Gone To Stay’ dallista:

01. Voices Of Silence
02. Sail On
03. Gone To Stay
04. One By One
05. What Do You Want?
06. Lady Grinning Soul
07. Norma
08. Calling
09. Terror Over Me
10. Face The Truth (Revisited)

John Norum - Gone To Stay

Megosztás