Egyszer Martin Barre-nak elege lett egy partin a rocksztár-egókból és elvonult a konyhába, ahol ott találta David Bowie-t.

Barre Bowie

Valamikor a hetvenes évek elején történt – a pontos hely ismeretlen –, hogy a Jethro Tullból Martin Barre és a zenekar billentyűse, John Evan egy partin vettek részt, ami tele volt rocksztárokkal. Barre szerint rém unalmas volt a buli, ahol a Rolling Stones tagjai is megjelentek, ezért ők ketten úgy döntöttek, faképnél hagyják azt a rengeteg egót és elrejtőznek a konyhába, ott pedig David Bowie-ba botlottak. „Bementünk a konyhába, hogy egy csésze finom teát készítsünk, és David Bowie szintén ott tartózkodott, ő is pont azért, hogy igyon egy kis teát. Mondtuk is neki: »figyelj, rémes ez a buli« és ő bizony helyeselt. Így hárman, John, David és én vagy három órát a konyhában töltöttünk, közben a Monty Pythonról, meg a teáról beszélgettünk, a zene valahogy nem került szóba. Szó nem volt arról, hogy ő egy sztár, egy két lábbal a földön járó, kedves ember volt.”

 

 

Martin Barre megjegyezte, nem ez volt az első eset, hogy ő és David Bowie találkoztak. Még mielőtt a Jethro Tull megalakult, keresztezték egymás útját a dél-angliai Bournemouthban, Bowie már akkor sminket viselt, és ő addig ilyen zenésszel még nem találkozott. „Az én bandám az ő zenekara, a Davy Jones And The Lower Third előtt játszott, akkor még a valódi nevét használta. Nem hiszem, hogy bárki is tudta, kik ők, de Londonból jöttek, mi meg Brightonból, és egy londoni zenekar, az bizony nagy szám volt. Zöldfülűek voltunk akkoriban, de ők nagyon segítőkészek és kedvesek voltak velünk.”

Megosztás