Miközben minden szem a Nightwish ma esti livestream koncertjére szegeződik, más fronton is hallat magáról a banda főnöke, Tuomas Holopainen. A legújabb hír felőle, hogy húsz év után új lemezt készített black metal zenekarával, a Darkwoods My Betrotheddal.

Darkwoods My Betrothed

Még év vége előtt megjelenik a black metalban mozgó Darkwoods My Betrothed új lemeze, ami leginkább azért érdekes, mert a banda soraiban nem más, mint a Nightwish billentyűse, Tuomas Holopainen is megtalálható. Az albumról és a zenekarról a következőket mondta egy friss interjúban Tuomas: „Három lemezt készítettünk a kilencvenes évek közepén, a legutóbbi 1998-ban jött ki ‘Witch-Hunts’ címmel. Az elmúlt tizenöt évben szinte minden nyáron beszéltünk a Darkwoods visszatéréséről a gimis barátokkal, azonban rögtön feledésbe is merült a dolog. Tavaly júliusban viszont úgy voltunk vele, hogy most vagy soha. A világ jelenlegi helyzetében pedig végre volt lehetőségünk arra, hogy megvalósítsuk azt, amiről hosszú ideje beszéltünk.”

 

 

Tuomas elmondása szerint a felvételeken már túl vannak, jelenleg a keveréssel foglalkoznak, így az ‘Angel Of Carnage Unleashed’ névre keresztelt anyag még idén megjelenhet. Habár a Nightwish billentyűse a húzónév a csapatban, ennek ellenére nem ő a dalszerző, sőt hivatalos tag is csak az utóbbi időben lett belőle. A bandában rajta kívül Jouni ‘Hallgrim’ Mikkonen gitáros, Teemu ‘Hexenmeister’ Kautonen basszer, Pasi ‘Emperor Nattasett’ Kankkunen énekes, valamint Kai Hahto dobos játszik.

Az interjú során egyébként a black metallal való kapcsolatáról is kérdezték Holopainent. „Nem tudom, hogy miért, de manapság már nem igazán hallgatok semmilyen zenét. A kilencvenes évek közepén azonban egy rövid ideig a black metal hatalmas dolog volt számomra, főleg az olyan zenekarok, mint az Emperor, az Enslaved, a Dimmu Borgir és a Cradle Of Filth.”

Megosztás