Első albumuk megjelenésének 30. évfordulója alkalmából egy sztárvendégekkel teletűzdelt, újravett számokkal megspékelt albummal jelentkezik a Waltari. A most bemutatott dalban az ex-Nightwish basszer, Marko Hietala énekel duettet Kärtsy Hatakkával.

Waltari

A Waltari zenekar hamarosan megjelenő ’3rd Decade – Anniversary Edition’ albumáról megosztott nóta, a Below Zero 2021 különlegessége, hogy Marko Hietala, a Nightwish ex-basszusgitárosa közreműködik benne.

A zenekar szerint: „Éppen most mutatjuk be a Below Zero 2021-es újrafelvételét és nem más segített ki minket, mint honfitársunk, Marko Hietala, aki a maga nemében egy rocklegenda. Barátságunk egészen 1991-ig nyúlik vissza és Marko saját maga választotta ki a dalt.” Kärtsy Hatakka énekes így nyilatkozott: „Volt egy elképzelése arról, hogyan kell hangzania az új verziónak, mi pedig mindenképpen a legmesszebbmenőkig teljesíteni akartuk a kívánságait. Azt hiszem, ez nagyon jól sikerült!”

„Kärtsy, a Waltari oszlopa körülbelül egy évvel ezelőtt megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem vendégszerepelni ezen a különleges albumon. A Below Zero című dalt választottam ki, hogy dolgozzak rajta és az új refrén nagyon erőteljes lett! Természetesen elvállaltam, hogy megcsináljuk a srácokkal” – reagált Marko.

A Below Zero 2021, aminek eredetije a banda 2009-es albumának címadó tétele, így hangzik a Waltari 30. jubileumi kiadványán, a ’3rd Decade – Anniversary Edition’-ön.

2021-ben a Waltari igazán stílusosan ünnepli első űrutazásának 30. évfordulóját. Egy ilyen alkalomból létjogosultsága lenne egy hagyományos „best of” összeállításnak, de nem ők lennének, ha nem találtak volna ki valami különlegeset. A zenekar rájött, hogy 30 éve jelent meg a ’Monk-Punk’, és egy speciális albummal tisztelegnek az évforduló előtt.

Újra átnézték a teljes diszkográfiát és kiválasztottak néhányat a legjobb számaik közül (plusz egy új számot), hogy aztán mindenféle irányzatból érkező, de hasonlóan gondolkodó zenészek segítségével újravegyék azokat. Legyen szó a sami yoik duóról, az Angelitről, vagy az elektro hiphop sztárokról, a Bomfunk MC’s-ről, a német indusztriál úttörőjéről, Jürgen Englerről a Die Kruppsból, a német crossover újonc April Artról, vagy honfitársaikról, Marko Hietaláról, a humppa-legenda Korpiklaani-frontemberről, Jonnéről, a The 69 Eyes énekeséről, Jyrki 69-ról, Mr. Lordiról, valamint a Skyclad, az Amberian Dawn, a Hanoi Rocks, a Negative és a Beast In Black zenészeiről. A különleges album november 26-án jelenik meg.

A ’3rd Decade – Anniversary Edition’ számlistája:

 1. Merry Go Round (feat. Jürgen Engler)
 2. Below Zero 2021 (feat. Marko Hietala)
 3. Skyline (Remix by Bomfunk MC’s)
 4. Ehtoopuolella (feat. Elakelaiset)
 5. So Fine 2021 (feat. Kevin Ridley and Youth Choirs Sykkii)
 6. Step Outside (feat. Angelit)
 7. In The Cradle 2021 (feat. Jonne Jarvela and Jyrki 69)
 8. Misty Man 2021 (feat. Niki)
 9. Lights On 2021 (feat. Lordi)
 10. The Stage 2021 (feat. Tampere All Stars)
 11. Helsinki 2021 (feat. April Art)

Waltari

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!