Lendületes új dallal jelentkezett a Blind Guardian, a német power metal alakulat jövő őszre tervezett albuma Hansi Kürsch énekes szerint nagyon intenzív anyag lesz.

A Blind Guardian hivatalos klip kíséretében jelentette meg legújabb, Deliver Us From Evil című dalát. A zenekar egyelőre túl sok részletet nem árult el a 2022 szeptemberében megjelenő – még cím nélküli – új anyagról, azonban a most megjelent friss dal bizakodásra ad okot, hogy a 2015-ben megjelent legutóbbi ’Beyond The Red Mirror’ stúdióalbum után újra egy ízig-vérig metálalbum várható.

 

 

A ’Deliver Us From Evil’ kislemez elérhető a digitális platformokon, 700 példányban limitált 7 hüvelykes márványozott vinyl kislemezen autogramkártyával, valamint 2500 példányban limitált digipak CD-n. A vinyl kiadvány tartalmazni fogja a 2020 karácsonyában megjelent Slade feldolgozást, a digipack CD verzió pedig ezen kívül a nyári Wacken World Wide 2020 eseményen elhangzott Violent Shadows című új dal koncertfelvételét is.

A frontember Hansi Kürsch így nyilatkozott az új kislemezről: „Mit is mondhatnék? Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy vadonatúj dalt mutathatunk meg nektek a 2022 szeptemberében megjelenő albumunkról. A vinyl kislemez tartalmazza majd a 2020-as karácsonyi meglepetésünket, a Merry Xmas Everybodyt, a CD pedig a Violent Shadows Wacken World Wide-verzióját is, hogy ezzel is lerövidítsük a várakozási időt az új albumig. Biztosíthatlak, hogy mindkét változat tökéletesen passzol a karácsonyfád alá. A szigorúan limitált példányszámú vinyl minden működő lemezjátszón lejátszható, és tökéletes a hangzása monóban és sztereóban egyaránt. Légy bátor és gyors, szerezd be a saját példányodat minél hamarabb, a vinyl manapság ritka kincs!
Tudjuk, hogy a legutóbbi és a 2022 végén megjelenő album megjelenése között fájdalmasan hosszú az idő
– folytatja. –Sem mi, sem a kiadónk nem tudott dacolni a világméretű válsággal, senki sem hibáztatható ezért a helyzetért. A Deliver Us From Evil remek ízelítő egy nagyon intenzív és lendületes albumból, ami remélhetőleg fokozza az örömteli várakozást a következő támadásunkig. Higgyetek nekem, én már ismerem az egész albumot.”

Kürsch még tavaly júliusban mesélt az új anyag zenei irányvonaláról: „Ez messze a legintenzívebb albumunk, amin nagyon-nagyon hosszú idő óta dolgozunk. Minden tekintetben egy hullámvasút, rengeteg >>ereszd el a hajam<< -dolog van benne, sokkal több, mint amire számítottam. Blind Guardian-értelmezésben ez egy kiszámítható anyag, de ne valami egysíkú albumra számítsatok, kár bármi máshoz hasonlítani – magyarázta. – Nagyon agresszív, nagyon sötét, igazából nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit gondolnak majd róla az emberek, mert szerintem ez egy nagyon-nagyon erős album, sok embert meg fog lepni. A dalok írása többségében már azelőtt befejeződött, hogy a járvány elkezdődött volna, de érezhető düh van az albumban. Úgy érezem, hogy nagyon fülbemászó és pozitív töltetű lemez, tele nyers energiával, amit majd érezni fogsz, ha meghallod.”

’Deliver Us From Evil’ CD-dallista:

1. Deliver Us From Evil
2. Violent Shadows (Wacken World Wide Live Performance – 2021 Mix)
3. Merry Xmas Everybody

’Deliver Us From Evil’ 7” vinyl-dallista:

A / Deliver Us From Evil
B / Merry Xmas Everybody

Megosztás