Aki rajongott a Blind Guardian kilencvenes évekbeli kiadványaiért, az várhatóan nagyon fogja kedvelni a szeptemberben érkező korongot is, melynek megosztották a részleteit a Blood Of The Elves videójával egy időben.

Blind Guardian 2022

A távolból egyre hangosabban hallatszik egy mechanikus hang, ami egy izgalmas esemény érkezését hirdeti: szeptember 2-án érkezik a metállegenda Blind Guardian tizenegyedik stúdióalbuma, a ’The God Machine’, ami a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg.

 

 

„Nem akartuk ismét előszedni az 1995-ös kvalitásainkat, – utalt Hansi Kürsch énekes az ‘Imaginations From The Other Side’albumra – de nem is akartunk örökké a jelenlegi bonyolult és összetett úton haladni. A ’The God Machine’ egy új kezdet számunkra. Új irányt vettünk, és visszatértünk bizonyos dolgokhoz, amelyeket a legutóbbi albumokon kicsit hanyagoltunk.”

A ’The God Machine’ nem próbál úgy tenni, mintha még mindig a kilencvenes években járnánk, azonban sikeresen támaszkodik a beidegződésekre, azaz hogy ennek az időszaknak az emléke még jócskán benne van a zenészek kezében. Ez az album azoknak a lemezeknek a hagyományait követi, amik a zenekart a kilencvenes években a csillagokba repítették. Rengetegféle verzióban előrendelhető, ezek közül kiemelkedik az a különleges kiadvány, amihez a sok extra mellett még egy táblajátékot is adnak.

Blind Guardian - The God Machine

A bejelentéssel egyidejűleg egy vadiúj videó is érkezett, ami hűen tükrözi a fent említett dolgokat, egy időutazás mai hangszereléssel, egy olyan galoppozó himnusz, ami arra hivatott, hogy élőben is alaptétel legyen a koncerteken. A videóban már szerepel a zenekar legújabb tagja, Johan van Stratum basszusgitáros.

Az énekes kommentálta az új dalt is: „A Blood Of The Elves a zenekar súlyosabb oldalát mutatja meg, amit a lelkes Blind Guardian-rajongók vélhetően élvezni fognak. A számok hangszeres megoldásainak van egyfajta korai kilencvenes éveket idéző varázsa, ami jól keveredik az Opera/Twist-korszak [’A Night At The Opera’ / ’A Twist In The Myth’] vokális részeivel, így mindkét időszakot a banda új korszakába katapultálja. Egy tökéletes hibrid. A refrén – komplexitása ellenére is – nagyon erősen csábít az együtt éneklésre. Mi kell még? A ’The Witcher’ számítógépes játéksorozat inspirálta a dalszövegeket, és a Dirk Behlau által készített klip tökéletesen illik az egész környezethez.”

A Blood Of The Elves már a harmadik tétel az új korongról, korábban a lemezt indító dalt már hallhattuk, mint ahogy a Secrets Of The American Gods sem lesz újdonság szeptemberben.

A ’The God Machine’ számlistája:

01. Deliver Us From Evil
02. Damnation
03. Secrets Of The American Gods
04. Violent Shadows
05. Life Beyond The Spheres
06. Architects Of Doom
07. Let It Be No More
08. Blood Of The Elves
09. Destiny
10. Life Beyond The Spheres (Cyber Mix) (bónuszdal)
11. Destiny (Lead Guitar Version) (bónuszdal)
12. Let It Be No More (Heavy Vocals) (bónuszdal)

Blind Guardian - The God Machine

Megosztás