A Machine Head egykori gitárosának zenekara új albummal jelentkezik februárban, amelynek első kislemezén együtt zúznak Robb Flynnel.

A Machine Head-alapító Logan Mader hat év és az első két album kirobbanó sikere után 1998-ban kilépett a csapatból, hogy nyolchónapos kitérőt tegyen a Soulflyba, majd különböző zenei projektjeiben élje ki magát. Volt ezek között egy Medication nevű formáció az Ugly Kid Joe-frontember Whitfield Crane-nel, egy kiadó nélküli próbálkozás New Black / Stereo Black néven, amelyből menő filmzenék és PC-s játékzenék nőttek ki, de kifulladt a dolog, miután elkezdett Mader a produceri munkáira fókuszálni.

 

 

A színpadnak azonban nem fordított hátat, 2015-ben megalakította a Once Humant ismeretlen zenészekkel, leszerződött velük az earMUSIC-hoz, és még abban az évben kiadták debütáló albumukat ’The Life I Remember’ címmel. Ezt követte az ’Evolution’ és február 11-én érkezik az új anyag, amelynek a részletei még nem ismertek, csak az, hogy ’Scar Weaver’ lesz a címe és hogy az első előzetesként bedobott Deadlockban a Machine Head-főnök Robb Flynn beszállt a falbontó énekszekcióba a másik pacsirta Lauren Hart mellé, aki így lelkendezett az együttműködésről:
„El se hittem el, hogy megtörténhet, amíg vissza nem küldte az éneksávját és nem hallottam a hangját a dalunkban. Az volt az első reakcióm, hogy »szent szar, ez tényleg ő«! Olyan refrént hozott össze, ami sokkal jobb volt, mint az enyém, úgyhogy annak annyi [nevet]! De aztán a videoklipben vele szerepelni, az volt az igazi őrület, mert amilyen energiát hoz a színpadon, olyan energiát hoz személyesen is, élményszámba ment az erőteljes kisugárzása, elképesztő lett!”

Megosztás