Egy friss interjúban arról mesélt Tony Iommi, hogyan merült fel David Coverdale neve a Black Sabbath frontemberi posztjára.

A múltkor egy beszélgetésben Tony Iommi felidézte azokat az időket, amikor Ronnie James Dio nem éppen békés körülmények közt elhagyta a Black Sabbath kötelékeit. Felmerült David Coverdale neve is, mint lehetséges frontember. Ez érdekes történet annak fényében, hogy akkor már megegyeztek Ian Gillannel. „Találkoztam Daviddel, de ő azt mondta, neki itt a Whitesnake. »Miért nem mondtad korábban?« – kérdezte, mire én: »Mert Dio nem korábban távozott, hanem most távozik.«”

 

 

Michael Bolton is szóba jött, aki nem a rockműfajban tevékenykedik, végül azonban Ian Gillan lett a befutó. „Ian nem emlékszik, amikor találkoztunk, mert be volt rúgva és ez egy másik sztori, de nagy időket éltünk. Nagy kihívás, ha valaki nem úgy énekel, mint amihez hozzászoktunk. Egy nagyon kemény lemezt akartunk felvenni, ám nehezen ment a munka, mert más időben dolgoztunk. Ian egész éjjel fenn volt, mi meg nem. Amikor elmentünk lefeküdni, ő még a konyhában kortyolgatta a skót whiskyt. Reggel felkeltünk, még mindig ott volt.” – mesélte Iommi nevetve.

Megosztás