A jövő év elején jelenik meg az amerikai énekesnő új albuma, melyen Led Zeppelin-dalokat fog énekelni. Egy felvételt már most meghallgathatsz.

Beth Hart 2021

Úgy látszik, a cover albumok korát éljük. A Saxon az év első felében jelentetett meg egy dalcsokrot legfőbb inspirációiból, a Deep Purple hamarosan kiadja lemezét újraértelmezett szerzeményekből, Beth Hart pedig 2022 február 25-én ’A Tribute To Led Zeppelin” címmel teszi közkinccsé új anyagát, kizárólag Zep-szerzeményekből.


Ha visszagondolunk a 2005-ben megjelent ’Live At Paradiso’ élő DVD-re, melyet Amszterdam kultikus koncerttermében vettek fel, Beth utolsóként a Whole Lotta Love-ot adta elő, ezt azóta is gyakran játssza fellépésein. 2012-ben felvette a dalt stúdióban is, és amikor 2019-ben a ’War In My Mind’ albuma készült, a producer Rob Cavallo azt kérdezte tőle, nem csinálna-e egy komplett Zep-albumot, ám Beth akkor ezt visszautasította. „Nem akartam egy teljes albumot Zeppelin-dalokkal, mert hogy az jó legyen, dühösnek kell lennem, és az utóbbi években pont azon dolgoztam, hogy megszabaduljak a dühtől. Ám a járvánnyal megváltozott a helyzet és most újra dühös vagyok. Fel is hívtam a menedzseremet, hogy szóljon Robnak és Dougnak, küldjék el a dalokat, mert készen állok rá.”

A producer most is Rob Cavallo, aki gitározik is a felvételeken, a hangmérnök Doug McKean, a zenészek névsora a következő: Tim Pierce – gitár, Chris Chaney – basszusgitár, Jamie Muhoberac – billentyűs hangszerek, valamint Dorian Crozier és Matt Laug – dob, utóbbi a csak a Stairway To Heavenben játszik. A szimfonikus megszólalásért David Campbell a felelős.

A lemez a Mascot Label Group részeként működő Provogue Recordsnál jelenik meg CD, dupla LP és digitális formákban. Ízelítőnek itt a Good Times Bad Times.

Beth Hart: ’A Tribute To Led Zeppelin’ dallista:

  1. Whole Lotta Love
  2. Kashmir
  3. Stairway To Heaven
  4. The Crunge
  5. Dancing Days/When The Levee Breaks (Medley)
  6. Black Dog
  7. No Quarter / Babe I’m Gonna Leave You (Medley)
  8. Good Times Bad Times
  9. The Rain Song

Beth Hart Zep

Megosztás