A jövő pénteki megjelenések között találjuk az új Ayreon-kiadványt, amely ezúttal egy gótikus kísértetsztori. A Talk Of The Town című tételben Paul Manzi, Tommy Karevik és Cammie Gilbert énekel és persze ott ez a magas, szakállas krapi, aki a humorával domborít.

Ayreon

A 2017-es ’The Source’ után három évvel valami teljesen mással készült Arjen Lucassen, az Ayreon projekt zeneszerzője és kiagyalója. A ’Transitus’ története 1884-ben játszódik, sötét és nehéz időkben, amikor a kapzsiság, az irigység és az előítélet tombolt. Az eseményeket egy teljesen új történet köré építették, amely nem kapcsolódik az Ayreon eddigi sci-fi világának történeteihez, bár néhány eleme azért mégis találkozik. A téma ezúttal egy gótikus kísértettörténet, amely a horror és a természetfeletti erők elemeit is megjeleníti. Egy sötét és viharos este kezdődik Abby és Daniel története…

 

 

A népszerűsítő sorozat elején a Hopelessly Slipping Away és a Get Out! Now! című dalokat ismerhettük meg, ezt követte a This Human Equation, most pedig a Talk Of The Town. Erről így nyilatkozott Arjen: „Itt van a negyedik, egyben utolsó szöveges videó, még mielőtt a ’Transitus’ megjelenne. Azt hiszem, ez a legayreonosabb dal az egész lemezen. Ebben Tom Baker a narrátor, Paul Manzi, Tommy Karevik és Cammie Gilbert énekel. A nagyszerű hangszeresek pedig a következők: Juan van Emmerloot, Joost van den Broek, Patty Gurdy, Jeroen Goossens és Ben Mathot… ja és persze ez a magas, szakállas krapi, aki a humorával domborít. Remélem, tetszik nektek!”

Megosztás