fbpx

Szeptember 25-én lát napvilágot az új Ayreon-album, amely az eddigi sci-fi világ történeteivel ellentétben ezúttal egy gótikus kísértetsztori. Ám a lemezen az új dal címén – This Human Equation – kívül is többféle utalás található a bonyolult Ayreon-mitológiára.

Ayreon

A 2017-es ’The Source’ után három évvel valami teljesen mással készült Arjen Lucassen, az Ayreon projekt zeneszerzője és kiagyalója. A ’Transitus’ története 1884-ben játszódik, sötét és nehéz időkben, amikor a kapzsiság, az irigység és az előítélet tombolt. Az eseményeket egy teljesen új történet köré építették, amely nem kapcsolódik az Ayreon eddigi sci-fi világának történeteihez, bár néhány eleme azért mégis találkozik. A téma ezúttal egy gótikus kísértettörténet, amely a horror és a természetfeletti erők elemeit is megjeleníti. Egy sötét és viharos este kezdődik Abby és Daniel története…

A népszerűsítő sorozat elején a Hopelessly Slipping Away és a Get Out! Now! című dalokat ismerhettük meg, ezt követi most a This Human Equation. Ebben Tom Baker, Simone Simons, Marcela Bovio és Caroline Westendorp kapott szerepet. A friss tételről így mesélt Arjen: „„Megérkezett a harmadik, szokásos szöveges videó az új Ayreon-albumról. Ebben a szépséges Simone Simons tündököl, mint a könyörtelen, ám megtévesztően csinos Halálangyal. Imádom kedvenc doktorunk, Tom Baker felbecsülhetetlen értékű felvezetőjét is. És igen, Ayreonauták… többféle utalás is található a bonyolult Ayreon-mitológiára, a címben található nyilvánvaló hivatkozáson kívül is: This Human Equation.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás