A kis Luke, azaz Trev Lukather gitáros zenekara, a Levara elkészítette második klipjét. A Chameleon videójában apja, Steve Lukather is szerepet vállalt, a vokálokban viszont a volt Journey-énekes segédkezett.

Levara

A Levara és a Mascot Records megjelentette a Chameleont, a második dalt a zenekar 2021-ben érkező debütalbumáról. A felvétel különlegessége a korábbi Journey-énekes Steve Perry közreműködése a háttérvokálban és a kórusban, míg a dalt kísérő zenei videó bemutatja a zenekar több mint 40 barátját, akik a dalt éneklik, természetes érzéseiket kifejezve közben. A megjelentek között szerepel többek között Matt Pinfield influenszer, Victor Ortiz bokszoló és a TOTO több tagja (köztük Trev apja, Steve Lukather).

 

 

Jules Galli énekes a következőket mondta: „A kaméleonlét metaforája emberi társadalmunkban valami olyan, amivel mindannyian kapcsolatba léphetünk a magunk módján. A kaméleon megtanul elvegyülni a túlélés eszközeként… Láthatatlannak kell maradnia a ragadozók előtt, miközben a saját prédájára vadászik. Számomra a dal annyira mély, hogy a jelentése folyamatosan fejlődik. Az eredetiségünkben rejlik a valódi erőnk. Szabadulj meg a túlélés eféle módjától, és engedd, hogy meglássanak, meghalljanak és elfogadjanak!”

Josh Devine dobos azt mesélte: „A Chameleon az egyik személyes kedvencem a debütáló lemezünkről. A jelentése számomra személy szerint azt az elgondolást sugallja, hogy nem akarok egy újabb kaméleon lenni, beleolvadva a világ rendjébe, csak hogy olyannak szeressenek, aki nem vagyok. Lehet, hogy ez a legkisebb ellenállás útja, de milyen áron? Tűnj ki a többiek közül és légy önmagad! Hangos és büszke. Inkább utáljanak azért, aki vagyok, mint szeressenek azért, aki nem vagyok!”

Trev Lukather gitáros elárulta: „A Chameleon volt az egyik utolsó dal, amelyet a stúdióban írtunk és összeraktunk. Eredetileg egy bónuszdalnak készült, de már akkor tudtuk, amikor írtuk és elkezdtük felépíteni, hogy ez tagadhatatlanul egy olyan himnusz, amely komoly versenyzőként indul az album többi dalával szemben. Régi barátom, Steve Perry, aki jelenlétével hatalmasat dobott a lemezen, sokat tett le az asztalra ebben a számban. Legendásan energikus énekét hozta a háttérvokálokban és a kórusokban. Ő és én együtt építettük fel az epikus átkötő szólót. Még a gitárszóló dallamának legfölső hangjait is kiénekelte. Ezt a dalt spirituális élmény volt megcsinálni, és micsoda spirituális jelentést hordoz!”

Josh Devine még hozzátette: „A videó megragadja azt a gondolatot, hogy mindannyian különbözőek, és mégis gyönyörűek vagyunk, és ezt ünnepelnünk kellene! Alig várom, hogy hallja ezt a világ!”

A Levarának ez már a második megosztott dala volt a Heaven Knows után.

Megosztás