Az Avenged Sevenfold februárban megjelenő virtuális koncertje egy zenei klip, egy élő koncert és egy interaktív videójáték keresztezéséhez hasonlítható, de az igazi mégiscsak az, ha élőben láthatod őket. Például a Nova Rock fesztiválon.

Avenged Sevenfold

Tavaly nyáron jelent meg az Avenged Sevenfold legutóbbi albuma, a ’Life Is But A Dream…’, amelyet egy virtuális koncertfelvétel kiadásával népszerűsít a csapat. A tavaly szeptemberben rögzített anyag február 28-tól lesz elérhető a napokban debütált Apple Vision Pro, illetve a Meta Quest VR headseteken. Az AmazeVR és a zenekar együttműködése úttörőnek mondható, hisz az A7X az első olyan rockelőadó, aki ilyen technológiát használ. A csapat énekese, M. Shadows szerint „ez egy újabb lehetőség a rajongók elérésére, beleértve azokat is, akik egyébként talán nem mennének el egy élő koncertre, miközben a zenekar olyan színpadi és művészeti megoldásokkal kísérletezhet, amelyeket a való életben nem tudnánk megvalósítani. Amikor elmész egy koncertre, abban van valami, ami soha semmivel nem helyettesíthető. Szóval arról van szó, hogy ki kell használni azt, amit a technika tud, és be kell építeni azt, amit az élő show képes nyújtani.”
A Los Angeles Times szerint az Avenged Sevenfold és az AmazeVR együttműködése „egy zenei klip, egy élő koncert és egy interaktív videójáték keresztezéséhez fog hasonlítani.” Ez a virtuális koncert lehetővé teszi a nézők számára, hogy a síszemüveghez hasonlító VR-headsetet felvéve, a kanapéjuk kényelméből nézzék végig a zenekar 2023 szeptemberében, egy Culver City-i raktárban felvett fellépését.


A zenekar idén nyáron Európába érkezik, hogy az öreg kontinensen is bemutassa friss anyagát. Fellépéseik többségét az európai fesztiválokra szervezték, hozzánk legközelebb június 14-én a Nova Rock fesztiválon lépnek fel, ahová velünk is elutazhatsz. Az aznapi fellépők között találod a Parkway Drive-ot, a Machine Headet, a Pendulumot és a Thy Art Is Murdert is.

Avenged Sevenfold

Megosztás