Az Arc Of Life egy új progresszív rock formáció, melyben a Yes tagjai (is) játszanak.

Arc Of Life 2020

A zenekar nevét viselő bemutatkozó album 2021. február 12-én jelenik meg. A formációban a Yesből Jon Davison énekel és gitározik, Billy Sherwood basszusgitározik és énekel, Jay Schellen dobol, aki Alan White helyére ugrott be, amikor a veterán muzsikus egészségügyi problémák miatt távol maradt. Továbbá Dave Kerzner billentyűs hangszereken játszik, Jimmy Haun gitározik, ő például játszott a szintén Yes-tagok formálta Circában vagy a YOSO-ban, ahol együtt zenélt Tony Kaye-jel és Bobby Kimball-lal, sőt Jay Schellen is verte itt a bőröket.


Billy Sherwood így határozta meg a formáció zenei törekvéseit: „Érdekes ez a vállalkozás, jól megírt dalokkal, mindezt pontosan, lazán nyomjuk. Minden dal megjegyezhető dallammal bír és emlékezetes szöveggel, melyek elviszik hallgatóikat egy emlékezetes kalandra. Csúcs a hangszerelés is, minden megvan, ami kell.”

A Yes az igazodási pont, sok hasonlóságot találni a két formáció zenei elképzelései közt. „A Yesből mindenki támogatja ezt a formációt, másoknak a vágya, hogy fedezzünk fel új zenei formákat is, mellyel mi is gazdagodunk. Így valamennyien új inspirációkra teszünk szert és ezekkel térünk vissza a Yes berkeibe. Ha vége ennek a Covid-őrületnek, a terv az, hogy annyit turnézzunk, amennyit csak lehet, mindezt a Yes menetrendjéhez igazítva” – határozta meg Jon Davison a zenei célokat.

A You Make It Real című dalt már meg is hallgathatod az albumról.

A lemez dallistája így fest:

01. Life Has A Way
02. Talking With Siri
03. You Make It Real
04. Until Further Notice
05. The Magic Of It All
06. Just In Sight
07. I Want To Know You Better
08. Locked Down
09. Therefore We Are
10. The End Game

Arc Of Life - Arc Of Life

Megosztás