Megérkezett az On The Dark Waters című dal a finn banda februárban megjelenő albumáról, a ’Halo’-ról, akár vinyl kislemezen is beszerezhető a frissen bemutatott új szám.

Amorphis

A ’Queen Of Time’ után a finn Amorphis ezúttal mitológiai témájú albumot készített. A ’Halo’ beharangozójában így mesélt a zenekar a témaválasztásról:
„A múltban a mitológia és a legenda vállalta magára a popkultúra szerepét. A régmúlt történetei és értékei egyesítenek bennünket, és ezáltal azonosulhatunk velük. A Kalevala eposzába szőve az Amorphis az ősi vándorénekesek és a jelenkor nagy elméinek mondandóját a régi hagyományok mentén úgy ötvözi, hogy nem ragad bele a múltba.”

 

 

Az Atomic Fire Records gondozásában érkező kiadványról a The Moon után most az On The Dark Waters lett publikus, erről a szövegíró, Pekka Kainulainen mesélt:
„A Tuonela a finn mitológiában a halottak birodalma, így a halál pillanatától kezdtem el írni a sztorit, amely nem a vég volt, hanem a kezdet.” A nemrég alapított Atomic Fire Records webshopjában több változatban  is előrendelhető az új album: készül digipak CD, fekete és színes dupla vinyl és díszdobozos változat is. Az új On The Dark Waters kislemezdal elérhető 7 colos vinyl kislemezen, amelynek B oldalán a We Accursed koncertváltozata hallható.

’On The Dark Waters’ EP dallista:

1. On The Dark Waters
2. We Accursed (live)

AMORPHIS

Megosztás