fbpx

Nyilvánosságra hoztak két koncertfelvételt, melyeken Alexi Laiho Death-feldolgozásokat énekelt egy 2002-es Chuck Schuldiner-emlékkoncerten.

Alexi Laiho

Január 4-én hétfőn a metálvilág megdöbbent, amikor Alexi Laiho, a Children Of Bodom volt frontembere 41 éves korában elhunyt. Egyszerre tisztelegnek Laiho és a Death néhai főnöke, Chuck Schuldiner előtt azzal a két koncertfelvétellel, melyeken Laiho énekel egy 2002-es Schuldiner-emlékkoncerten. Ezek a felvételek dobozban maradtak – mindeddig.

2002. március 1-jén Chuck Schuldiner-emlékkoncertet tartottak Finnországban, a helsinki Nosturiban. Schuldiner 2001. december 13-án, mindössze 34 éves korában hunyt el rákban. Az eseményen négy együttes lépett fel: a Diablo, a Norther, a Morbid Dream és egy Evil Chucks nevű finn „all-star” csapat, akik csak az első három Death-albumról játszottak feldolgozásokat.

Az Evil Chucksban három aranytorkú finn énekelt: Taneli Jarva (Sentenced, Poison Whiskey), Jari Hurskainen (Gandalf, The Scourger) és Alexi Laiho, aki két dalt énekelt a Death harmadik albumáról, a ‘Spiritual Healing’-ről, a Within My Mindot és a Defensive Personalitiest.

A csapat felállása a két dalban az alábbi volt:

Alexi Laiho (Children Of Bodom, Bodom After Midnight) – ének
Mitja Harvilahti (Moonsorrow) – gitár
Janne Perttilä (Moonsorrow, Barren Earth) – gitár
Oppu Laine (Amorphis, Chaosbreed, Barren Earth) – basszusgitár
Nalle Österman (Gandalf, Chaosbreed) – dobok

 

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

 

Megosztás